Marxism cultural

Av. Ana Săcrieru, Purtător de cuvânt al Coaliției pentru Familie: Scrisoare către cei ce denigrează Biserica

Avocatul Ana Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, afirmă într-o postare publicată pe o rețea de socializare că atacurile împotriva Bisericii Ortodoxe au menirea de a dilua mesajul inițiativei civice pentru care au semnat 3 milioane de români. Redăm în continuare integral postarea publicată de avocată pe o rețea de socializare.

Scrisoare către cei ce denigrează Biserica

Ca avocat de aproape două decenii, mi-e greu să cred că nu ați înțeles cât paradox este în modul în care românii își manifestă prețuirea față de ceea ce contează pentru ei. Să vă fi înșelat chiar atât de tare relativismul cu care pare că ei își prețuiesc valorile? Din cauza inapetenței lor de luptă civică, ați crezut cumva că nu-i doare sufletul atunci când loviți în ceea ce ei prețuiesc atât de mult, respectiv în Biserica lor strămoșească, aproape singura legătura puternica ce le-a mai rămas cu trecutul?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ca purtător de cuvânt al unei initiative civice fără precedent prin numărul sustinătorilor ei, mi se pare absolut explicabil modul în care atacați Biserica pentru a dilua mesajul acestei initiative civice profund legată de valorile neamului românesc și pentru a divaga de la acest subiect despre care nu ați crezut niciun moment că este atât de important pentru români.

Ca cel mai mic din Biserica Ortodoxă Română, nu mă interesează explicațiile din spatele defăimărilor fără precedent la care sunt supuse Biserica și poporul ei. Nu mă interesează nu pentru că durerea nedreptății acestor defăimări nu mi-ar sfâșia sufletul, ci pentru că rațiunile pentru care faceți aceasta sunt probabil la fel de urâte ca faptul în sine pe care îl produceți.

Ceea ce însă uitați este că, așa cum spuneam mai sus, românii au un mod paradoxal de a se raporta la ceea ce ei prețuiesc. Din această cauză, puteți spune orice despre ierarhii Bisericii noastre, noi îi pomenim pentru că astfel este ritmul liturgic al inimii acestui popor. Mai mult decât atât, puteți dovedi orice denigrare împotriva Bisericii noastre, noi o vom lua ca pe o denigrare a noastră înșine și vom spune că pentru indiferența noastră se întâmplă toate acestea, pentru lipsa noastră de vigilență ori, poate, pentru prea puțina aplecare spre înțelegerea adevărurilor lumești.

De aceea, închei simplu – pentru că adevărul se exprimă în puține cuvinte – spunându-vă că noi cei ce nu acceptăm să loviți în Biserică și ierarhii ei, nu suntem fundamentaliști habotnici, ci suntem români creștini care prețuim legile acestei țări, dar ne iubim profund adevărurile mai vechi decât timpul cum ar fi, de exemplu, ierarhii ca urmasi ai apostolilor lui Hristos pe pământ.

av. Ana – Corina Săcrieru


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button