Marxism cultural

Orașul german Amberg este în șoc după atacul violent comis de 4 refugiați

Adaptare după Voice of Europe

Patru refugiați din Siria, Afganistan și Iran, cu vârste cuprinse într 17 și 19 ani, au fost reținuți de poliția germană după ce au atacat violent un număr de 12 persoane în orașul bavarez Amberg. În dimineața zilei de 30 decembrie, refugiații au lovit fără niciun motiv, la întâmplare, un număr de 12 persoane, din care 9 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma atacului, ministrul german de interne, Horst Seehofer, a cerut legi mai stricte pentru procedura de expulzare a azilanților care comit acte de violență. În timp ce reprezentanții unor partide de dreapta au utilizat incidentul pentru a critica dur în spațiul public politica federală de deschidere a granițelor pentru refugiați, reprezentanții guvernului au făcut un apel la toleranță.

Cancelarul german Angela Merkel nu a făcut nicio referire în discursul de anul nou la incident sau la multe astfel de atacuri comise în ultimul an pe teritoriul Germaniei de către refugiați, în schimb a cerut toleranță.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Primarul din Amberg, Michael Cerny, a scris pe Facebook că evenimentul nu trebuie generalizat, iar „niște idioți au făcut un mare deserviciu refugiaților pașnici și responsabili în căutare de azil”.

Șeful sindicatului din poliție, Rainer Wendt, a cerut guvernului federal să își exprime public poziția cu privire la incident și a catalogat motivul, încă necunoscut al atacatorilor, ca un dispreț total față de națiunea germană.

Între timp în Amberg au apărut patrule de justițiari, formate din membri ai Partidului Național Democratic (PND), fapt confirmat de postările video ale PND de pe Facebook, dar și de către primarul orașului.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button