Marxism cultural

Raluca Amariei, fost vicepreședinte, acuză USR de neomarxism: „Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și identitatea națională”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Raluca Amariei, vicepreședintă USR, a demisionat din USR. Aceasta era și lidera filialei județene din Sibiu a partidului.

Ea afirmă că s-a alăturat formațiunii cu bună-credință: „Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară”, a scris ea pe Facebook.

Dar USR nu mai este partidul întemeiat pe democrație și transparență de la început, acuză ea: „Nu știu ce mecanisme, ce mișcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid unde se dictează și se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» și unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, acuză ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Raluca Amariei susține că, prin îndepărtarea indezirabililor, USR s-a transformat din platformă democratică de dezbatere într-o formațiune caracterizată de totalitarism și radicalism de extremă stângă.

Practic, USR a devenit un partid neomarxist care doar se autointitulează de dreapta:

„Iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează «de dreapta».”

Ea accentuează absurditatea metodei de modernizare a României prin distrugerea ei:

„Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i «educi»”.

Deputatul Stelian Ion, eurodeputatul Nicu Ștefănuță, deputat Matei Dobrovie și alți membri sau foști membri importanți ai USR au reclamat aceleași probleme.

Raluca Amariei scrie că a demisionat pentru că nu mai poate fi onestă cu susținătorii ei:

„Se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea.”

Dezamăgită de USR, și-a îndemnat susținătorii din interiorul și din afara partidului să nu renunțe la a lucra pentru binele țării:

„Nu renunțați la visul de a face bine (în) România!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Toate (sau aproape toate) tarile din imprejurul nostru sunt de admirat pt ca au o IDENTITATE NATIOANLA.
    Doar Romania comunista avea o identitate SOCIALISTA si nu nationala pt ca „liderii” transferati de la Moscova dupa razboi nu erau Romani ci niste venetici care NU AVEAU interesele tarii ci doar interese personale. La fel si astazi.
    Daca Ceausescu ar fi instilat in generatiile tinere mandria nationala si nu socialista poate nu ar fi fost impuscat.
    E pacat ca o tara asa frumoasa si bogata sa fie violata si jefuita de toti derbedeii (Germania, Austria etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button