Controversă la ONU: pe 14-16 decembrie 84 de state vor rediscutarea oportunității unui post nou-creat de expert ONU în probleme LGBT
În luna iunie 2016, la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului înființa pentru prima dată un post special de expert pentru „drepturile LGBT”. La 30 septembrie 2016, acest consiliu ONU l-a numit pe thailandezul Vitit Muntarbhorn pe acest post, denumirea completă a funcției sale fiind de Expert Independent afiliat ONU pentru Protecția împotriva Violenței și Discriminării Bazate pe Orientare Sexuală și Identitate de Gen (pe scurt, SOGI Expert).
La data de 26 noiembrie 2016, țările africane reprezentate la ONU au depus o rezoluție de desființare a respectivului post, arătând că, sub pretextul că apără drepturile omului, în realitate acest expert avansează o agendă ideologică. Rezoluția mai cerea specificarea bazei legale care a justificat decizia Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de a înființa acest post – în condițiile în care se știe că nu există legislație internațională (și deci consens juridic la nivel global) care să definească noțiunile de „orientare sexuală” și „identitate de gen” – noțiuni care țin de fapt de ideologia marxismului cultural, prevalentă în mediul politic și universitar din Occident, dar nu și în state mai mici și mai conservatoare din restul lumii. Ambasadorul Botswanei la ONU a declarat că la ONU nu trebuie să domine anumite „norme culturale”, subînțelegându-se cerința lui de a fi respectate toate aceste norme, chiar dacă ele diferă.
Center for Family and Human Rights relatează că țările mici și mai sărace precum cele din Africa și Asia sunt nemulțumite, pentru că nu au puterea necesară de a fi reprezentate și de a lucra în toate comitetele și comisiile ONU, cum ar fi Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, unde numai 47 de state sunt reprezentate. Iar aceste comitete iau decizii care ar trebui să le reprezinte pe toate cele 194 de state. De aceea, respectiva rezoluție a țărilor africane, susținută și de țările asiatice și de cele din Orientul Mijlociu, cerea ca mandatul / postul respectivului expert să fie rediscutat în Adunarea Generală. Cel mai probabil, aceasta se va întâmpla în jurul datei de 14-16 decembrie 2016.
Un număr de țări europene au votat în favoarea acestui expert, printre care Croația, Lichtenstein, Malta, Polonia, România și Ungaria.
Totuși, Polonia a trimis un mesaj de protest Adunării Generale ONU cu privire la stabilirea acestui nou mandat SOGI (pe chestiuni de Orientare Sexuală și Identitate de Gen). Poate ar fi momentul ca și România și alte state europene să se sesizeze cu privire la pericolul pe care îl reprezintă controversatul mandat ideologic de expert LGBT/SOGI pentru libertatea religioasă și de conștiință și în ultimă instanță pentru protejarea copiilor de ideologizarea și sexualizarea educației.
Prof. Vitit Muntarbhorn, care deja a început să acționeze conform mandatului respectiv, și-a prezentat la Conferința Asociației Internaționale LGBT (ILGA) de la Bangkok planul de acțiune. Cu autoritatea sa de expert ONU, își propune să promoveze la nivel global, printre altele, interzicerea terapiei de reconversie a orientării sexuale, adaptarea mesajului religios pentru a include și aproba stilul de viață homosexual, educarea copiilor cu privire la toate opțiunile sexuale și îndoctrinarea lor cu ideologia genului, care spune că sexul biologic nu contează, ci cel ales subiectiv, care poate fi diferit de cel biologic, sau inventat (altul decât unul din cele două, masculin și feminin).
Citește aici în detaliu Controversatul program de acțiune al Expertul ONU în Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI)
Trimite-i CHIAR ACUM, înainte de 14 decembrie, un mesaj ambasadorului României la ONU:
Adresa de email: newyork-onu@mae.ro
Domnului Ion Jinga, Ambasador extraordinar si plenipotentiar,
Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York
Excelență,
De curând, 84 de țări au votat în al 3-lea Comitet ONU pentru o rezoluție care să ducă la reconsiderarea mandatului Expertului ONU pe probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), deoarece acest mandat nu are bază juridică și promovează o agendă ideologică ultra-radicală, ce amenință să intre în conflict cu ethosul multor țări membre ONU.
România, din păcate, a susținut mandatul acestui expert, care își propune, printre altele, obligarea liderilor religioși să propovăduiască alt mesaj decât le cere conștiința, credința și tradiția, dar și introducerea în școli de programe educaționale care să îi învețe pe copii că toate comportamentele sexuale, inclusiv cele de risc, sunt acceptabile și că nu există doar două sexe biologice, ci o multitudine de așa-zise „identități de gen”.
Excelență,
România ar mai putea avea șansa de a face ceea ce este corect și de a se opune ideologizării instrumentelor ONU de protejarea drepturilor omului, votând împotriva mandatului expertului SOGI în Adunarea Generală ONU când aceasta se va discuta, posibil în jurul datei de 14-16 decembrie 2016 sau la o dată ulterioară.
Cu stimă,
______(nume)_________,
cetățean român