Marxism cultural

Ce înseamnă trăiri autentic românești: „Lerui-ler” în loc de „Jingle bells”

Asociații de tineret din întreaga țară au marcat începutul Anului Centenarului Marii Uniri scriind „100” cu torțe, pe Dealul Crucii, la Mănăstirea Putna. Apoi au coborât în sunetul de cântece patriotice, au străbătut centrul comunei Putna și au intrat în incinta mănăstirii, unde au fost întâmpinați de Părintele Stareț, Arhimandritul Melchisedec Velnic. După o slujbă de mulțumire, Părintele Stareț a citit emoționantul discurs rostit de Regele Ferdinand în 16 mai 1920 la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare de la Mănăstirea Putna.

Impresionat de această ceremonie la care a asistat, deputatul Matei Dobrovie a scris, pe profilul propriu de Facebook, următoarele cuvinte:

Anul nou m-a găsit la Putna, printre colinde, trăiri autentice românești, tineri frumoși și monahi cu har.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am marcat începutul anului Centenar într-un mod inedit. România este vie și frumoasă. Își cinstește Martirii, Sfinții, Ctitorii, Părinții.

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!

Un comentator a întrebat:

Buna seara, domnule deputat. Nu imi dau seama la ce va referiti cand ziceti „trairi autentice romanesti”. Puteti detalia, va rog? Multumesc, la multi ani

Un altul i-a dat răspunsul:

Adică in loc de Jingle Bells, Lerui-ler. Ce-i așa greu? :):)

Cele două comentarii sunt ilustrative pentru cele două Românii care adesea par să se confrunte în viața „cetății” noastre: cei care înțeleg și susțin specificul național ca pe ceva firesc și cer cărora acesta li se pare un anacronism care trebuie depășit în favoarea aderării la noile valori și expresii ale „satului global”.

Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button