homosexualitateMarxism cultural

Cine este Adrian Relu Coman, homosexualul român al cărui caz ar putea duce la impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană

adi-coman-rezista

de Andrei Iosif

Cetățeanul român Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curții Constituționale a României (CCR) recunoașterea „căsătoriei” sale cu cetățeanul american Robert Clabourn Hamilton (44 ani), încheiată într-o altă țară europeană.

Cei doi au reclamat că nerecunoașterea căsătoriei lor în România ar reprezenta o excepție de neconstituționalitate și le-ar afecta dreptul la viața intimă, familială și privată și că refuzul autorităților române de a le acorda drept de rezidență ca soți reprezintă o discriminare și o încălcare a dreptului la libera circulație în interiorul UE.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

CCR a amânat în mod repetat pronunțarea în acest caz, la ultima amânare luând decizia de a cere o opinie de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Experții din domeniul legislativ își exprimă îngrijorarea că decizia CJUE ar putea să submineze principiul subsidiarității în UE, care spune că, în ceea ce privește căsătoria, avortul și alte asemenea problematici, fiecare stat este liber să legifereze conform propriului sistem juridic și a propriei culturi.

Dar cine este românul al cărui nume ar putea deveni de referință în UE, la fel cum Obergefell a devenit de referință în SUA, prilejuind legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex?

La profilul profesional publicat în rețeaua LinkedIn, Adrian Coman se prezintă ca fost Director Executiv al organizației românești pro-homosexualitate Accept (1997-2002), fost Director Adjunct de Program la Open Society Institute (2002-2006) și fost Consilier și Asistent Parlamentar Acreditat al europdeputatei Monica Macovei (2009).

În prezent, el lucrează pentru ARCUS Foundation, organizație specializată în „promovarea drepturilor omului pentru persoanele lesbiene, gay (homosexuale), bisexuale și transgender (LGBT) și conservarea primatelor mari” [sic!].

În cadrul acestei organizații, „mandatul lui Coman este să efectueze schimbări în acele regiuni ale lumii care sunt cel mai ostile conceptelor de drepturi LGBT, respectiv de egalitate de gen”.

De pe site-ul de specialiate în domeniul organizațiilor filantropice și nonguvernamentale Inside Philanthropy aflăm că, din poziția pe care o are în interiorul Fundației Arcus, Coman are putere de decizie asupra bugetelor pentru proiecte. Iar din cele 34 de finanțări pe care le-a aprobat (fiecare cu valori cuprinse între 10.000 USD și 600.000 USD), 27 se refereau la problematica LGBT și au fost acordate unor organizații din întreaga lume (cele două Americi, din Europa și Africa), indiferent dacă realizau proiectele la ele acasă sau peste mări și țări.

În 2012, fundația la care lucrează Coman a finanțat cu sume uriașe două entități: Departamentul de Stat al SUA („Ministerul de externe” al SUA) – cu 1 milion USD – și Consiliul Mondial pentru Egalitate – cu 400.000 USD. Finanțarea pentru Departamentul de Stat a fost cea mai mare acordată în anul respectiv. Cele două entități publice au adoptat strategia de a face problematica LGBT mult mai vizibilă în politica externă a SUA. Website-ul citat îi încurajează pe autorii de proiecte să se axeze pe problematica LGBT, deoarece principiul călăuzitor al lui Coman este să facă această problematică mai proeminentă în politica externă a SUA.

Așadar, românul Adrian Coman este un personaj-cheie într-o organizație globală cu uriașă putere financiară și care investește masiv în transformarea unui braț al Administrației SUA în instrument global de presiune și propagandă ideologică neomarxistă.

Privit din această perspectivă, cazul Coman & Hamilton nu este deloc unul (mai mult sau mai puțin) obișnuit, ci o lovitură bine orchestrată a unui puternic lobby global a cărui identitate și ale cărui interese reale rămân deocamdată obscure.

 

Citește Mai multe articole despre cazul Coman & Hamilton împotriva statului român


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button