homosexualitate

Un deputat american homosexual amenință părinții că statul le va lua copiii

27 august 2013 (LifeSiteNews.com)

Puțini oameni se îndoiesc că Guvernatorul de New Jersey, Chris Christie, speră că va deveni președinte în 2016. Din păcate pentru el, este posibil ca tocmai să-și fi anulat orice șansă în această privință.

Luni, 19 august 2013, Chris Christie a semnat un proiect de lege draconic, care interzice terapeuților licențiați să acorde consiliere copiilor ce se confruntă cu atracția nedorită față de același sex și care doresc să se vindece. Această lege interzice acordarea ajutorului pentru minori, chiar dacă, așa cum este adesea cazul, aceste atracții apar ca urmare a abuzului sexual din copilărie, așa cum a fost cazul lui Jerry Sandusky.

Această lege va interzice minorilor și părințiilor lor să beneficieze de consilierea dorită și va forța terapeuții să încalce codurile etice, deoarece ei nu vor mai avea voie să-și ajute clienții să-și atingă scopurile pentru care au solicitat terapia. Această lege îi face, practic, pe copii, abuzați sau nu, robi ai unui comportament sexual subiectiv pe care ei îl resping.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Legătura dintre abuzul homosexual și „identitatea gay”, este de necontestat. De exemplu, cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au descoperit că bărbații homosexuali au fos „de cel puțin trei ori mai mult abuzați sexual în copilărie” decât bărbații heterosexuali.

Mai mult decât atât, în Archives of Sexual Behavior (publicația oficială a Academiei Internaționale de Cercetări Sexuale – International Academy of Sex Research), care nu este deloc un bastion al conservatorimului, a fost publicat un studiu din 2001 care arată că aproape jumătate din bărbații indentificati a fi gay au fost molestați de un pedofil homosexual: „46% dintre bărbații homosexuali și 22% dintre femeile homosexuale au raportat că au fost molestați de către o persoană de același sex. Acest lucru este în contrast cu doar cei 7% dintre bărbații heterosexuali și 1% dintre femeile heterosexuale ce au raportat că au fost molestați de către o persoană de același sex”.

Liberty Counsel, o organizație americană pentru protejarea libertății religioase, a familiei și a vieții, s-a impilcat în combaterea acestei legi pentru a proteja copii, părinții și terapeuții licențiați din New Jersey: „Am intentat proces pentru a bloca legea, așa cum am blocat deja o lege similară în California.”

New Jersey este al doilea stat din SUA care interzice terapia pentru reorientarea sexuală înspre normalitate. Pentru prima oară, aceasta a fost interzisă în Statele Unite în California, în septembrie anul trecut, proiectul de lege fiind semnat de democratul Jerry Brown. Însă proiectul de lege a fost blocat temporar la Curtea de Apel în decembrie, în urma acțiunii Liberty Counsel, motivată de faptul că acestă lege poate restricționa dreptul consilierilor și al terapeuților la liberă exprimare.

În declarația semnată de Guvernatorul Christie, acesta scrie: „Guvernul ar trebui să se implice în acest domeniu cu multă reținere. Am analizat acest act normativ având această preocupare în minte. Cu toate acestea, eu cred că pentru problemele legate de tratamentul medical al copiilor trebuie să ascultăm de experții în domeniu pentru a determina care sunt riscurile relative și beneficiile.”

Pe lângă faptul că Guvernatorul Christie și legislatorii din New Jersey doar ce au încălcat dreptul la libera exprimare și la libertate religioasă, stabilite de Primul Amendament, ale părinților, copiilor și consilierilor din New Jersey, mai rămâne totuși o problemă legată de afirmația sa. Și anume faptul că nu este adevărată: ca și în cazul altor terapii, „experții” nu sunt de acord între ei.

De exemplu, atât democrații din New Jersey cât și Christie au citat Asociația Americană de Psihologie (APA) ca justificare pentru această încălcare gravă a dreptului de auto-determinare. Deși, fără îndoială, ultraliberala APA susține astfel de legi din motive politice, a trebuit să recunoască, cu toate acestea, că homosexualitatea în sine „se referă la sentimente și auto-identificare.”

Grupul de lucru pentru realizarea legii a declarat că o astfel de terapie a prezentat „diferite grade de satisfacție și rate variabile de succes.” S-a admis în cadrul propriului „studiu”, limitat și denaturat, că unii oameni și-au „schimbat orientarea sexuală. … Participanții la studiu au ajuns la mai multe rezultate finale, inclusiv identitatea LGB, identitatea ex-gay, nici o identitate sexuală, o identitate personală unică. … Persoanele raportează o serie de efecte în urma eforturilor lor de a-și schimba orientarea lor sexuală, atât beneficii cât și efecte nocive.”

Atât beneficii cât și efecte nocive”? Exact ceea ce se așteptă de la orice formă de terapie.

Dar aceste studii vorbesc despre adulți. Aici este problema: APA a recunoscut clar că nu există nicio dovadă că terapia de reorientare ar dăuna minorilor. Mat Staver, fondator și președinte al Liberty Counsel, a declarat că aspectul cel mai scandalos al legii este faptul că „Exact în raportul citat de guvernator pentru justificarea semnării aceastei legi apare, de asemenea, faptul că nu există niciun studiu în ceea ce privește efectul tratamentului de reorientare în cazul minorilor.”

Înțelegeți? Guvernatorul Christie tocmai a semnat un proiect de lege al cărei scop este acela de a preveni pericolul pe care terapia de reorientare l-ar reprezenta pentru minori, invocând, ca motiv, un raport al APA care recunoaște că nu există nicio cercetare sau dovezi empirice care să sugereaze că această terapie dăunează minorilor.

În același timp, există mulți experți indignați de ceea ce au făcut Guvernatorul și liberalii din New Jersey. Dr. Nicholas Cummings, fost președinte al APA, a scris în USA Today: „A susține că toate atracțiile față de persoane de același sex sunt de neschimbat este o denaturare a realității. Încercarea de a caracteriza orice terapie pentru reorientare sexuală că fiind „neetică” încalcă dreptul la alegere al pacientului și dă cuiva din afară dreptul de veto asupra scopurilor pentru care un pacient a solicitat tratamentul. O agendă politică nu ar trebui să împiedice homosexualii și lesbienele care doresc să se schimbe să își poată pune în practică propriile decizii.”

Dr. Cummings a mărturisit că, personal, a ajutat sute de clienți foști homosexuali să realizeze schimbarea dorită.

Lucrurile devin încă și mai urâte. Miercuri, deputatul Tim Eustace, care a susținut proiectul de lege și care este homosexual declarat, a comparat terapia de reorientare cu „a bate copilul” și a sugerat că guvernul trebuie să ia copiii care fac terapie de reorientare de la părinții lor. El a declarat la postul de radio Talk Radio 1210 WPHT: „Legea aceasta nu face decât să prevină lucrurile ce sunt dăunătoare oamenilor. În cazul în care un părinte și-ar bate copilul în mod regulat ne-am duce și am lua copilul din acea casă. Dacă însă plătiți pe cineva să vă bată copilul său să îl abuzeze, care ce este diferența?”

Mat Staver a răspuns în aceeași emisiune: „Este șocant să auzi pe inițiatorul legii amenințând părinții că statul le va lua copiii dacă aceștia le oferă consilierea de care au nevoie și care îi ajută.”

Este aceasta America lui George Washington, sau Rusia lui Stalin?

Mai jos aveți declarația dată de guvernator pe marginea proiectului de lege:

Proiectul de lege nr. 3371, pe care l-am semnat astăzi, interzice persoanelor care sunt autorizate să ofere consiliere profesională care are ca scop schimbarea orientării sexuale a minorilor.

La începutul acestei dezbateri, mi-am exprimat îngrijorarea cu privire la limitarea de către guvern a alegerii pe care o fac părinții pentru îngrijirea și tratamentul copiilor lor. Încă mai sunt îngrijorat. „Guvernul ar trebui să se implice în acest domeniu cu multă reținere. Am analizat acest act normativ având această preocupare în minte.

Cu toate acestea, eu cred că pentru problemele legate de tratamentul medical al copiilor trebuie să ascultăm de experții în domeniu pentru a determina care sunt riscurile relative și beneficiile.” American Psychological Association a constatat că eforturile de a schimba orientarea sexuală pot prezenta riscuri importante pentru sănătate, inclusiv, dar nu limitat la, depresie, abuz de substanțe, retragere socială, scăderea stimei de sine și gânduri de sinucidere.

Cred că expunerea copiilor la aceste riscuri pentru sănătate, fără dovezi clare de beneficii care depășesc aceste riscuri serioase nu este adecvată. Pe baza acestei analize, am semnat acest proiect de lege.”

Chris Christie
19 august 2013
Prelucrare după: LifeSiteNews
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button