homosexualitate

Biserica Anglicană nu acordă binecuvântare căsătoriilor homosexuale, dar permite rugăciuni informale

anglia

de Hilary White

LONDRA, 18 februarie 2014 – Consiliul Episcopal al Bisericii Anglicane, instituția religioasă tradițională din Marea Britanie, al cărei conducător este Regina, a surprins pe mulți refuzând oficial să ofere binecuvântare pentru căsătoriile între persoane de același sex:

„Căsătoria cu o persoană de același sex este în mod clar în afara învățăturilor Bisericii Anglicane”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, s-a hotărât că cei care sunt în astfel de relații nu pot fi hirotoniți.

„Recunoaștem dorința acestor persoane de a obține recunoaștere și statut formal, scopuri pentru care există uniunile civile”, se arată în document.

„În lumina învățăturilor Scripturii, Biserica Anglicană susține fidelitatea de o viață în căsătoria dintre un bărbat și o femeie și crede că abstinența este metoda potrivită pentru cei care nu au vocația căsătoriei”, se mai spune în declarația episcopilor anglicani.

Însă documentul acceptă „rugăciunile informale” pentru aceste cupluri, la latitudinea reverendului. Iar cei care fac parte din astfel de uniuni vor fi primiți în biserică și vor avea acces la tainele acesteia.

În mesajul introductiv din document, Arhiepiscopul John Sentamu de York recunoaște că membrii consiliului episcopal sunt încă divizați în anumite aspecte legate de reacția pe care trebuie să o aibă biserica în această chestiune.

De exemplu, ramura africană a Biserici Anglicane este mult mai fermă, refuzând limbajul conciliant precum cel folosit în declarația episcopilor. Pe site-ul conservator Virtue Online, Nicholas Okoh, Arhiepiscop și Primat al Bisericii Anglicane din Nigeria, spune: „Nu acceptăm, nu trecem cu vederea și nu considerăm căsătoria gay ca făcând parte din viața creștină; dar nici nu urâm pe nimeni… Vrem să le arătăm iubire… ajutându-i să renunțe la un obicei dobândit care nu este în conformitate cu scripturile… Când unii spun că e bun un lucru despre care scriptura spune că e rău, Îl fac pe Dumnezeu mincinos. Noi spunem că e o minciună sfruntată împotriva Atotputernicului Dumnezeu să spui că homosexualitatea este un impuls dat de Dumnezeu. Din punctul nostru de vedere, se vede mai degrabă ca o aberație dobândită”.

John Bingham, redactor pe probleme religioase la ziarul The Telegraph, spune că există temeri că, dacă Biserica Anglicană mai face pași reconcilianți în întâmpinarea homosexualilor, surorile sale din Africa, unde sunt 80 de milioane de anglicani, s-ar putea separa pentru totdeauna.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button