homosexualitate

Preoții aflați în „mariaje” homosexuale ar putea lucra curând în parohii din Scoția, după ce forul de decizie al Bisericii Scoției a făcut primul pas în a le aproba numirea

o-CHURCH-OF-SCOTLAND-GENERAL-ASSEMBLY-570-400x250

Într-o nouă victorie pentru reformatorii liberali, Adunarea Generală a Bisericii Scoției a votat pe 21 mai o propunere prin care și preoții aflați în „mariaje” homosexuale ar putea lucra în parohii, asta după la 16 mai a fost de acord cu numirea pastorilor gay aflați în parteneriate civile .

Astfel, prin votul din 16 mai, Biserica Scoției a adoptat o poziție care menține, pe de o parte, o viziune tradițională a căsătoriei, între un bărbat și o femeie, dar permite în același timp congregațiilor individuale să procedeze diferit în cazul în care doresc să numească un preot sau un diacon aflat într-un parteneriat civil homosexual .

Decizia de a permite congregațiilor să numească femei și bărbați gay aflate în parteneriate civile a urmat unei dispute lungi și adesea amare cu tradiționaliștii, în care preoți și congregații au părăsit Biserica în semn de protest .

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Divizările au apărut atunci când primul preot declarat homosexual a fost numit de către Biserica Scoției în 2009.

Prezbiteriile Bisericii Scoției vor fi acum consultate și li se va cere ca până la sfârșitul anului 2015 să aprobe planul de extindere a drepturilor pastorilor gay aflați în parteneriate civilei și la cei aflați în „căsătorii” homosexuale. În cazul în care majoritatea este de acord cu aceasta, schimbarea legii va fi supusă votului final în Adunarea Generală de anul viitor.

Credincioșii de pe Insula Lewis  indignați de decizia Bisericii Scoției

Sute de oameni din parohii de pe întreaga Insulă Lewis s-au adunat să își exprime dezacordul față de susținerea pe care o oferă Biserica Scoțiană preoților care care se află în parteneriate civile gay.

Această întâlnire extraordinară a fost condusă de Prezbiteriul din Lewis, care a fost convocat de credincioși întrucât aceștia s-au simțit „indignați, nemulțumiți și confuzi” din cauza deciziei luate de Biserica Scoțiană în Adunarea Generală.

 După întâlnirea de la Biserica St. Columba (Old Parish) din Stornoway, la care au participat aproximativ 300 de oameni, Clerk John Cunningham, un membru al Prezbiteriului a declarat: “Vrem să afirmăm clar și răspicat că, deși în calitatea noastră de Prezbiteriu recunoaștem și rămânem sub autoritatea Adunării Generale, în cazul de față nu suntem de acord cu decizia luată și nu ne vom supune acesteia.”

“Consideram că aceste decizii reprezintă o negare a învățăturii lui Dumnezeu și o depărtare de la Cuvântul Lui – care spune că astfel de relații trebuie să se creeze între un bărbat și o femeie și întotdeauna în urma căsătoriei.”

A mai spus că această întâlnire a avut loc deoarece membrii parohiei s-au simțit jigniți și confuzi din cauza deciziei de a susține parteneriatele gay în rândul preoților.

Pentru cei care au participat la întâlnire, reprezentanții Prezbiteriului au făcut o declarație oficială care spune că: “Noi, în calitate de Prezbiteriu, împărtășim consternarea, neliniștea și mâhnirea dumneavoastră față de această decizie a Bisericii.”

„Prezbiteriul de Lewis dorește să se adreseze membrilor săi și tuturor credincioșilor, ca urmare a deciziei luate de Adunarea Generală, de a permite celor care se află în parteneriate civile cu persoane de același sex să oficieze slujbe în calitate de preoți sau diaconi în cadrul Bisericii. Decizia a fost aprobată cu un număr minim de voturi.”

Conform prevederilor menționate în Barrier Act, propunerea mai are nevoie de aprobarea parohiilor și va fi analizată în lunile următoare.

Declarația mai spune că: “Ne menținem loialitatea față de Scriptură, ca lege supremă în ceea ce privește viața de zi cu zi a credincioșilor și doctrina religioasă și ne vom opune deciziei Adunării Generale.”

“Odată ce Biserica respinge sau ignoră  învățăturile biblice și lasă deoparte autoritatea Scripturii, apare pericolul neascultării atât în ceea ce privește viață de zi cu zi, dar și atunci când vine vorba de doctrină.”

Traducere: Daniela Sandu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button