avortcriza de sarcină

Italia: Femeile care se gândesc la avort vor putea primi consiliere pentru posibilitatea nașterii copilului în centrele de planificare familială

de Redacția Stiripentruviata.ro

Parlamentarii italieni au aprobat o lege care le permite centrelor de planificare familială să colaboreze cu organizațiile pro-viață în scopul consilierii femeilor în criză de sarcină care vor să păstreze copiii. Propunerea, aprobată în 23 aprilie 2024, a fost făcută de membrii partidului premierului Giorgia Meloni.

Din păcate, opoziția și presa de mainstream prezintă situația ca și cum s-ar acorda acces unor extremiști direct în clinicile de avort, pentru a presa femeile să se răzgândească.

Dar inițiatorii prevederii legislative au afirmat că scopul lor a fost să le ofere femeilor mai multe opțiuni – inclusiv informații despre sprijinul financiar și alte beneficii la care au acces dacă sunt însărcinate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu vrem să reformăm sau să anulăm legea avortului, ci să o aplicăm integral”, a spus unul dinte susținătorii legii.

Noua prevedere face parte dintr-un pachet mai amplu de sprijin în domeniul sănătății.

Avortul este legal în Italia din 1978, în limita a 90 de zile de sarcină și cu o perioadă de așteptare de șapte zile. Dar majoritatea medicilor ginecologi refuză să efectueze procedura din motive de conștiință.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button