avort

IPS Bartolomeu, spre luare aminte: Avortul degradează familia. Vrem înnobilarea familiei!


Se spune adesea despre Biserică sau despre ierarhii săi că nu-și exprimă punctul de vedere cu privire la anumite probleme, ca și cum Biserica ar fi constituită numai de către administrația acesteia. Conform învățăturii creștin-ortodoxe, Biserica este Trupul lui Hristos a căror mădulare suntem cu toții și de aceea suntem chemați să mărturisim fiecare acolo unde suntem și să luăm atitudine cu privire la problemele care ne privesc.

Mai jos este un cuvânt al IPS Bartolomeu Anania, rostit în anul 2010 la Hramul Mănăstirii Nicula. Un mesaj foarte ferm, o chemare a conștiinței tuturor oamenilor, creștini simpli sau politicieni de a-și păstra conștiința ortodoxă și românească. 

În regenerarea morală, dar și biologică a poporului român, care este într-o rapidă cursă de scădere în urma valului imens de avorturi care s-a făcut în ultimii zece ani, vrem redresarea avortului și vrem înnobilarea familiei, iar pentru aceasta legiuitorii noștri din Parlament și cei care ne cârmuiesc de la Guvernul de astăzi și de mâine să știe că una din primele lor datorii este să aibă urechea ațintită asupra trebuințelor reale și stringente, asupra nevoilor poporului care îi va alege în toamna aceasta.


Fac acest apel în numele lui Dumnezeu, dar și al vostru, al tuturor, în numele păstorilor: Să aibă asemenea unui stetoscop inima ațintită, aplecată, lipită de inima poporului care i-a ales și care îi va alege în această toamnă. Aș vrea să știe toată lumea că vom face reforme economice și politice, dar toate acestea nu vor avea roade dacă nu vom face o reformă morală a poporului român. Să stârpim din țară hoția, tâlhăria. De îndată ce se va instaura ordinea morală în tot aparatul de stat, cu toată sărăcia noastră vom putea să aspirăm spre Europa, dar aș vrea să spun răspicat: Europa, nu Sodoma!


Sunt vremurile grele, nu vom pieri acum, important este să ne păstrăm trează conștiința noastră românească.IPS Bartolomeu Anania

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Cuvânt rostit la Hramul Mănăstirii Nicula în anul 2010*

IPS Bartolomeu Anania: Despre starea lumii de astăzi – Partea I


IPS Bartolomeu Anania: Despre starea lumii de astăzi – Partea II


IPS Bartolomeu Anania: Despre starea lumii de astăzi – Partea III


IPS Bartolomeu Anania: Despre starea lumii de astăzi – Partea IV
Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button