avort

„40 de zile pentu viață”: speranță pentru femeile în criză de sarcină sau post-abortive

40 de zile 2-2

La Cluj se desfășoară a doua ediție românească a campaniei internaționale „40 de zile pentru viață”, care se desfășoară chiar acum în 16 țări din lume. La Cluj, timp de 40 de zile, în fața clinicii „InovaGyn”, între orele 7:00-21:00, voluntari de toate confesiunile priveghează și se roagă pentru dispariția practicii barbare a avortului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, și creștinii ortodocși sunt chemați să privegheze în rugăciune în stradă în zilele de vineri, citind Psaltirea neîntrerupt.

40 de zile 2 1

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

40 de zile 2 3

Coordonatoarea campaniei de la Cluj, Iulia Călinescu, a declarat pentru culturavietii.ro: „De data aceasta, am fost priviți cu ochi curioși de către cei care au trecut prin Piața Cipariu; ne-au fost citite pancartele, uneori ne-au fost aprobate mesajele și am avut multe interacțiuni, cu diferite persoane”.

40 de zile 2

Shawn Carney, directorul american a campaniei internaționale „40 Days for Life” (la care a aderat și mișcarea românească „40 de zile pentru viață”), a anunțat că, deja după primele patru zile de campanie, 12 bebeluși au fost salvați de la avort. Mamele acestora „se hotărâseră deja și veniseră să facă avortul. Dar, când au sosit la clinicile unde privegheau voluntarii în rugăciune, au găsit ceva la care nu se așteptau: speranță”, explică Shawn Carney. Voluntarii sunt pregătiți să le sprijine atât moral, cât și material, prin implicare directă. Iar pentru femeile care au făcut totuși avortul, rugăciunea voluntarilor este o dovadă de caritate. „E important să fie acolo cineva pentru ele, chiar și în timpul avortului și după aceea”, a mai declarat Carney, citat de LifeSiteNews.com.

40 de zile ziua 2

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button