avort

Au fost avortați, dar au plecat din spital respirând

salvat

Cel mai incomod aspect pentru cei care comit o crimă sunt martorii. Ei trec peste propria conștiință, trec peste victimă, dar prezența unor martori îi incomodează teribil. Aceștia pot spune adevărul.

După avort, cei implicați își văd fiecare de treaba lui și preferă să nu mai vorbească despre ceea ce s-a întâmplat. Bărbații, de multe ori, nici nu sunt acolo – căci adesea tocmai absența lor din viața femeii, după concepția copilului, este cauza avortului. Femeile pleacă fără să se uite înapoi. Personalul medical este bucuros de asta, căci știe că nu va fi tras la răspundere pentru complicațiile pe termen lung care vor apărea: infertilitate, sarcini pierdute, sindrom posttraumatic, sinucidere, cancer, destrămarea relațiilor, depresii etc. – toate acestea au fost constatate ca apărând în procente semnificative.

Copiii avortați rămân la spital, între resturile medicale, care sunt duse la gropi de gunoi în ambalaje speciale. Cel mai probabil, niciodată trupul unui copil avortat nu va mai fi văzut. Au fost și cazuri în care depozitarea deficitară a făcut ca micile trupușoare să fie văzute, generând scandaluri uriașe; dar au fost îngropate și ele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Gianna Jessen, Sarah Smith, Imre Teglasy, Heidi Huffman, Melisa Ohden, Claire Cluwell, Carrie Holland-Fischer, Hope Hoffman, Josiah Presley, Dawn Milberger, Brenda Green au fost avortați dar au plecat din spital respirând. În viață.

Supraviețuitorii avortului sunt cei mai incomozi martori care fac evident faptul că avortul ia viața unui om. Ei arată clar cui îi ia viața avortul: celor ca ei. Avortul nu distruge țesuturi impersonale, nu elimină excrescențe, ci ia viața unor oameni exact ca cei de mai sus.

Supraviețuitorii avortului arată că avortul nu distruge un potențial om, ci un om. Avortul în urma căruia a scăpat cu viață Josiah Presley l-a lăsat fără mâna stângă. Dacă acel avort îi tăia doar o potențială mână, lui Josiah i-ar fi apărut alta. Dar Josiah Presley cântă astăzi la tobe cu o singură mână, cea dreaptă, pentru că avortul i-a tăiat mâna stângă.

Gianna Jensen are paralizie cerebrală pentru că după ce a scăpat cu viață din avortul salin a fost lăsată o perioadă fără îngrijire medicală. Paralizia cerebrală a fost cauzată de lipsa de oxigen din creier în timp ce încerca să supraviețuiască. Sarea și lipsa de oxigen a creierului au afectat nu o potențială persoană umană, ci chiar pe Gianna Jessen.

Uneori, un copil a scăpat dintr-un avort pentru că doctorul nu a știut că sunt doi frați în uterul mamei. Așa s-a născut un bărbat care, deși are 58 de ani, nu are nici acum curajul să vorbească despre cum sora lui a murit iar el a scăpat.

Și în România și Republica Moldova sunt persoane care trăiesc pentru că avortul la care au fost supuse a eșuat. Sau pentru că mama lor a fost oprită să ajungă la timp când a fost programat avortul, și nu o dată. Mărturia lor poate fi cea care îi va salva pe alții. Lucrând la stiripentruviata.ro am simțit nevoia desfășurării unui proiect dedicat supraviețuitorilor avortului în România și Republica Moldova. Dacă apreciați dorința noastră, vă rugăm să încurajați pe supraviețuitorii avortului să își facă publice mărturiile, anonimizând, dacă doresc, numele și locurile din viața lor.

De asemenea, vă rugăm să sprijiniți financiar această inițiativă.

Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro se desfășoară între 26 noiembrie și 6 decembrie.

Donațiile se pot face în conturile:

Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Iată câteva dintre cele mai vizionate articolele publicate pe saitul nostru și care prezintă povești ale unor supraviețuitori ai avorturilor:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button