avortcriza de sarcină

Până la finele lui 2020, în fiecare spital de ginecologie din Kiev va fi înființat un cabinet de consiliere în criza de sarcină

de Redacția Stiripentruviata.ro

Peste 100 de persoane din toate regiunile Ucrainei au luat parte la o conferință internațională despre criza de sarcină organizată la Kiev în octombrie 2019, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina. Intitulat „Avortul din altă perspectivă. Conceptul de sprijin complet în criza de sarcină”, evenimentul a fost organizat de organizația „Pro-Life Ucraina” și ONG-ul „Întreaga Ucraină” cu scopul de a crea o platformă pentru schimb de experiență între psihologi, clerici, medici, profesori și voluntari care vor să se implice în protejarea vieții copiilor nenăscuți.

În deschiderea evenimentului, episcopul Tihon Gostomelschi de la Mitropolia Kievului și a Întregii Ucraine a spus că activitățile pro-viață salvează vieți și împiedică oamenii să mai săvârșească păcatul grav al uciderii, care nu poate fi justificat de nici un medic și în nicio circumstanță. Clericul a amintit că medicina confirmă că viața începe la concepție, că bebelușii care au șanse mici de supraviețuire merită să fie botezați, iar persoanele cu dizabilități pot fi unice și talentate, așa cum a dovedit-o Stephen Hawking.

Alecsandr Ieruh, liderul organizației Pro-Life Ucraina, a arătat că unul dintre obiectivele conferinței este formarea medicilor și psihologilor pentru a le oferi consiliere femeilor în criză de sarcină. Pro-Life Ucraina a deschis până în prezent opt cabinete de consiliere la Kiev, iar una din cinci femei care le calcă pragul păstrează sarcina. „Dacă vom face cabinete similare în toată Ucraina, la populația țării s-ar adăuga 30-40.000 de mii de persoane pe an. De aceea, statul ar trebui să fie interesat de activitățile noastre”, a spus el. În 2020, Pro-Life Ucraina va deschide alte zece asemenea cabinete de consiliere, astfel încât, până la finele anului, să funcționeze câte unul în fiecare clinică de ginecologie din Kiev.

Participanții la conferință consideră că problema avortului este o problemă fundamentală a societății ucrainene. Iar lupta pentru viața copiilor nenăscuți ar trebui să înceapă de pe băncile școlii, prin activități de informare despre stadiile de dezvoltate intrauterină a copilului și proiecții de filme pro-viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alexandra Șramova, absolventă a Facultății de Drept a Universității Naționale din Kiev „Taras Șevcenko”, a prezentat un raport comparativ cu privire la consilierea pre-avort în statele membre ale Uniunii Europene. La eveniment a participat și Bethany Janzen, lidera organizației de tineret „Pro-Life Europe” din Austria și Germania.

Conferința a fost urmată de o zi de formări. Tematica atelierelor a fost: „Cum comunicăm cu femeile în criză de sarcină pe rețelele de socializare”, „Cum construim o relație premaritală”, „Cum organizăm activități educaționale în școli”.

Un sondaj realizat de Institutul de Demografie și Cercetări Sociale al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei în universitățile din Kiev a arătat că 70% dintre respondenți nu știau că viața unei persoane începe în momentul concepției. La conferință, Svetlana Axionova, cercetător principal la institut, a mai atras atenția și asupra fenomenului familiilor fără copii, care devine din ce în ce mai semnificativ în Ucraina.

Statistici oficiale arată că în Ucraina au loc 50.000 de avorturi anual, dar Alecsandr Ieruh de la Pro-Life Ucraina crede că aceste cifre sunt în realitate mult mai mari, la fel ca în România, unde nu se înregistrează deloc avorturile chimice și nici cele chirurgicale din clinicile particulare.

11 ianuarie a fost ziua de susținere a mișcării pro-viață în toate episcopiile Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button