avortcontraceptie

ONU cere legalizarea avortului la cerere în Chile și Peru

LifeSiteNews, 1 august 2014

Comisia ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a cerut printr-un raport legalizarea avortului terapeutic și a avortului în caz de viol sau incest în Chile, una din puținele țări în care avortul este complet interzis, fără excepții.

Președintele Michele Bachelet a promis în campania electorală că va face o prioritate din acest deziderat. Raportul ONU mai recomandă și „asigurarea de servicii de sănătate reproductivă accesibile tuturor femeilor și adolescentelor”.

Unul din argumentele UNHRC sunt „date oficiale” conform cărora în Chile au loc 150.000 de avorturi clandestine pe an. Dar umflarea acestor cifre este o practică veche a promotorilor avortului, după cum a recunoscut un celebru abortionist american „pocăit”, dr. Bernard Nathanson. De altfel, publicația Chile B estimează această cifră undeva, între 8.270 și 20.675.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

în plus, un studiu arată că Chile este dovada vie că interzicerea avortului reduce rata mortalității materne.

Tot ONU, prin Comitetul de Eliminarea Discriminării împotriva Femeilor (CEDAW), cere legalizarea avortului în caz de viol și de anomalii grave ale copilului în Peru. Comitetul cere anularea legislației care pedepsește femeile care fac avort în Peru și adoptarea „urgentă” a unei legi care să combată violența împotriva femeii. Această noțiune este adesea folosită ca eufemism pentru legalizarea avortului.

În Peru există un puternic curent anti-avort. Un sondaj recent arată că 79% din peruani sprijină poziția Biserici Catolice față de avort.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button