avort

Avortul îi afectează și pe bărbați” / „Avortul, ultima exploatare a femeii” (5)

fundal site v1.0

Avortul îi afectează și pe bărbați

Dar, oare, avortul le privește numai pe femei? E vorba aici doar de corpul lor, de opțiunile și drepturile lor? Nu se ascunde cumva și altceva dincolo de toate astea?

În mod evident, actul avortului are impact asupra ambelor sexe. Și bărbați, și femei își pierd viața încă din pântecele mamei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși există numeroase dezbateri cu privire la momentul în care copilul nenăscut devine persoană și ar trebui să se bucure de drepturi, nimeni nu mai contestă în mod rațional momentul în care începe viața umană. Viața umană începe odată cu concepția. O ființă umană distinctă se creează în mod minunat la concepție. Ea dispune de întregul material genetic de care are nevoie pentru a continua să se dezvolte și să treacă prin toate fazele intrauterine, să se nască și să își continue viața.

Scopul acestei cărți nu este să aducă argumente cu privire la statutul de persoană al fătului (aspect abordat cu brio de Robert George și Christopher Tollefsen în volumul Embryo: A Defense of Human Life / Embrionul: În Apărarea Vieții Umane). Procesul prin care se acordă valoare vieții umane într-un moment ulterior concepției este variabil și subiectiv. Știința a dovedit că viața începe la concepție – iar viața despre care vorbim este a unui om.

Astfel, avortul este prin definiție terminarea voită a unei vieți umane. Azi au mai rămas doar foarte puțini apărători ai avortului care să nu fie de acord cu această definiție, în principal pentru că datele sunt concludente.

Așa cum spuneam, se poate presupune că jumătate din copiii avortați până acum au fost de sex masculin. Cu siguranță că avortul afectează și persoane de sex masculin.

În mod ironic, chiar dacă se avortează și băieți, mai ales fetițele sunt cele care cad victimă acestei proceduri, prin selectarea sexului copilului. Aproximativ 200 de milioane de fetițe au dispărut de pe Glob [23] datorită acestei practici, iar în SUA se înregistrează aceeași tendință [24].

Cu toate acestea, nu toate avorturile se soldează cu moartea fătului. Există numeroase exemple de „supraviețuitori”, făpturi umane care au fost avortate, dar nu au murit în timpul procedurii, așa că nașterea lor a fost înregistrată. Mulți sunt de sex masculin.

De exemplu, Josiah Presley. Josiah a fost avortat de mama sa în Coreea de Sud, dar a supraviețuit. A fost ulterior adoptat de părinți din SUA și acum este un tânăr perfect normal (are doar probleme cu brațul stâng, care se pare că a fost afectat în timpul tentativei de avort).

Alți bărbați sunt azi în viață pentru că mamele lor, deși fuseseră încurajate să avorteze, au ales să păstreze copilul. Nick Cannon, cântăreț, actor de comedie și vedetă TV, dar și Tim Tebow, fundașul care joacă în Liga Națională de Fotbal American sunt astfel de exemple de bărbați maturi salvați de la o posibilă moarte în pântecele mamei.

Alți bărbați au scăpat de avort, chiar dacă mamele lor fuseseră violate. Activistul și expertul media Ryan Bomberger este în viață azi pentru că mama lui, deși a fost violată, a decis să ducă sarcina la capăt și să dea copilul spre adopție.

Toți acești bărbați au opinii foarte ferme cu privire la avort, iar prin însăși existența lor dovedesc că și bărbații sunt afectați de întreruperile de sarcină.

Oare ar trebui să fie reduși la tăcere, pe motiv că impactul avortului asupra lor îi face subiectivi? Ar trebui să tacă, în timp ce milioane de alți viitori bărbați sunt uciși înainte de a se naște?

NOTE

[23] „Sex-Selection Abortion”, House Report 112-496 – PRENATAL NONDISCRIMINATION ACT (PRENDA) OF 2012, http://thomas.loc.gov/cgi-bin/cpquery/?&sid=cp112SUHud&r_n=hr496.112&dbname=cp112&&sel=TOC_25644&

[24] Abrevaya, Jason. 2009. „Are There Missing Girls in the United States? Evidence from Birth Data.” American Economic Journal: Applied Economics, 1(2): 1-34. http://www.aeaweb.org/articles.php?doi=10.1257/app.1.2.1

Pe 8 decembrie 2014, ProValori Media a lansat a lansat cartea Avortul, ultima exploatare a femeii, de Brian E. Fisher, fondatorul organizației americane Online For Life, care, de la înființarea ei, în 2007, a salvat de la avort peste 2.000 de copii.

Acest volum, dintr-o perspectivă originală și provocatoare, pune în discuție tocmai drepturile femeii și ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaților în impunerea și răspândirea practicii avortului în cea mai puternică națiune din lume și apoi în alte țări.

Pe parcursul mai multor săptămâni ne propunem să vă prezentăm fragmente din acest volum.

Cartea este disponibilă gratuit, în format digital, la adresa de web www.avortulexploateazafemeile.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button