avort

Un mesaj adresat unei necunoscute a salvat copilul alteia, care luase deja pilula abortivă

de Redactia Stiripentruviata.ro

O întâmplare din SUA confirmă cât de importante sunt mărturiile publice pro-viață, făcute chiar și sub forma unui mesaj sau al unei simple redistribuiri pe rețelele de socializare. S-ar putea ca peste ani să afli că acel gest aparent insignifiant și neluat în seamă a salvat o viață și două suflete: al unei mame și al copilului ei.

Matt Walsh, un blogger pro-viață din America, a primit de curând un mesaj neașteptat de la mama unei fetițe care tocmai împlinise cinci ani. Aceasta i-a spus că un text pe care el îl scrisese cu peste cinci ani în urmă salvase această fetiță de la avort – și încă în condiții excepționale și improbabile.

„Povestea începe acum cinci ani, când i-am scris unei femei care publicase o scrisoare de adio către copilul ei nenăscut, pe care plănuia să-l avorteze în ziua următoare”, scrie Matt Walsh pe Twitter. „Scopul mesajului meu era să o rog să nu-și distrugă copilul. Nu am mai aflat niciodată ce s-a întâmplat cu ea. Presupun că a împlinit ce avea în minte. Iar articolul meu a avut doar câteva vizualizări, apoi a căzut în uitare”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După mai mult de cinci ani de la această întâmplare, bloggerul a primit un mesaj de la o altă femeie. Aceasta îi scria că, la data publicării, i-au căzut ochii pe articol chiar în seara în care luase deja prima din cele două pastile care se administrează pentru avortul chimic la domiciliu.

Scrisoarea bloggerului a zguduit-o profund, iar întâmplarea a făcut ca în acele clipe să-i cadă sub ochi și o reclamă la procedura de remediere a avortului chimic. Apelând la aceasta, a reușit să-și salveze copilul, o fetiță care a împlinit de curând cinci ani.

Prima pastilă (mifepristone) din cele două administrate în avortul chimic conține hormoni care desprind placenta de peretele uterin, în timp ce a doua (misoprostol) declanșează contracții pentru expulzarea copilului. Procedeul poate fi inversat dacă se intervine după prima pastilă prin administrare de progesteron oral sau injectabil.

Nu putem salva toți copiii din lume și nici nu putem convinge pe toată lumea. Dar e important să nu încetăm să rostim mărturia noastră pro-viață, pentru că aceasta va rodi în inimile pregătite să o asculte.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button