avortviol

Mama și-a dus fiica la avort, apoi a redat-o tatălui vitreg care o viola: Industria avortului protejează abuzatorii de minori

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un judecător a declarat că i-a fost greu să spună al cui comportament a fost mai josnic: al tatălui vitreg, care și-a violat fiica vitregă timp de trei ani, de la vârsta de numai 11 ani, sau al mamei, care a redat-o abuzatorului după ce a dus-o să facă un avort când avea doar 12 ani.

Timp de patru ani, Pedro Fernando-Flores, în vârstă de 33 de ani, a molestat-o și violat-o pe copilă până când aceasta a menționat abuzul unui prieten din biserică. Prietenul respectiv s-a dus la pastor, care a mers la poliția din Omaha.

A fost trist că mama, Shawna Fernando, nu a fost cea care a mers la poliție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Judecătorul din Douglas County, Olon Engleman, a condamnat mama, în vârstă de 32 de ani, la o pedeapsă de 10 până la 14 ani de închisoare pentru abuz asupra copilului și complicitate la infracțiune.

În conformitate cu legea statului, care reduce majoritatea sentințelor la jumătate, femeia trebuie să execute cinci ani înainte de a putea cere eliberare condiționată; în absența eliberării condiționate, va executa șapte ani.

Tatăl vitreg a primit între 60 și 80 de ani de închisoare, pentru agresiune sexuală asupra unui copil.

Mama vrea să facă recurs, a anunțat avocatul ei. Ea susține că fiica ei nu i-a spus niciodată că era însărcinată cu tatăl ei vitreg, ci că tatăl copilului era un băiat de la biserică sau un coleg.

Avocatul argumentează că femeia se încadrează la neglijarea copilului, o infracțiune minoră, și că ea nu și-a pus niciodată intenționat fiica în pericol.

Judecătorul a respins, însă, această afirmație, găsind-o pe Shawna Fernando vinovată de trei infracțiuni: două capete de acuzare care implică abuz de minori și unul de complicitate la agresiune sexuală. Astfel, femeia ar fi putut primi și mai mulți ani de închisoare.

Procurorii au indicat mai multe probe care ar dovedi că mama a fost complice. În primul rând, Shawna Fernando era suficient de îngrijorată de posibilitatea ca fiica ei să rămână însărcinată încât să urmărească ciclul menstrual al fiicei sale.

Iar fata a declarat în repetate rânduri că i-a spus mamei sale că tatăl ei vitreg a lăsat-o însărcinată.

Judecătorul a declarat că fiica, acum în vârstă de 16 ani, i s-a părut mult mai credibilă decât mama ei. „Nu aș putea spune același lucru despre tine”, i-a spus el mamei, vizibil emoționat de situație.

Judecătorul chiar a certat-o pe Shawna că nu și-a protejat fata. „Era treaba ta de părinte. Și ai dezamăgit-o”, a spus judecătorul vizibil emoționat.

Procurorii au detaliat abuzul și efectele pe care le-a avut asupra tinerei. Fata a trebuit să retrăiască trauma, detaliind acțiunile tatălui ei vitreg în fața polițiștilor, în depoziții și în audieri la tribunal și la proces.

Adolescenta a depus mărturie despre ziua în care mama ei a dus-o să facă avort. Era însărcinată în șase săptămâni când un medic i-a administrat ceea ce se numește avort chimic sau medicamentos – o serie de pastile care pun capăt sarcinii și antibiotice împotriva infecțiilor.

Mama s-a întors apoi cu fata în casă. În timp ce efectele avortului chimic se făceau simțite în corpul fetei, mama și tatăl vitreg au plecat de acasă.

După avort, fata a continuat să fie agresată sexual repetat timp de alți doi ani. Acum trăiește cu o familie care intenționează să o adopte și a trimis o declarație care a fost citită de procurori în instanță.

Tânăra a scris că nu-și poate vedea frații la fel de mult ca înainte și că îi este dor de ei. Îi iubește pe viitorii ei părinți adoptivi, dar uneori se întreabă ce ar fi putut fi.

„Acum trebuie să o iau de la capăt cu altă familie. Aceștia sunt extraordinari – dar uneori îmi doresc să fi avut o familie bună de la început”, a scris ea. „Din cauza ei, îmi este mult mai greu acum să fiu o adolescentă normală. Va trebui să învăț cum să am o relație bună cu părinții mei”, a scris fata.

Faptul că mama ei biologică nu va mai fi cu ea o va ajuta să se dezvolte ca persoană și să se vindece, a mai scris adolescenta.

Procurorii au susținut că ignorarea abuzurilor soțului asupra fiicei ei a fost la fel de josnic din partea mamei ca și abuzul în sine.

„Nu merită numele de mamă. Zi de zi, lună de lună, an de an, ea și-a pus soțul înaintea propriei fiicei”, a spus unul din procurori. „Iar ea a trecut prin patru ani de iad care ar fi putut fi evitați.” Noua familie a victimei intenționează să o adopte atât pe fată, cât și pe câțiva dintre frații ei mai mici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button