avortcriza de sarcinăsarcină

Centrul Sf. Împărăteasă Elena a fost inaungurat duminică la București. Patriarhul Daniel a donat o icoană și 30.000 lei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Duminică, 16 august 2020, au fost inaugurat Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” din București, care oferă servicii gratuite de sprijin și consiliere pentru femeile în criză de sarcină.

Evenimentul a fost organizat în format restrâns, pentru a respecta prevederile sanitare de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Au participat lucrătorii din cadrul centrului și câteva persoane care au sprijinit campania de strângere de fonduri „Redăm speranța pentru amândoi”, care a finanțat înființarea și funcționarea centrului până la finele lunii octombrie 2020.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

300 de români din țară și din străinătate au donat 100.000 de lei în cadrul campaniei „Redăm speranță pentru amândoi”, desfășurată de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei în perioada 8 iunie-16 iulie, scopul de a deschide noul centru.

Cel mai important donator a fost Patriarhul Daniel, care a oferit 30.000 de lei și o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Icoana a fost înmânată de Părintele Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal, coordonator al Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române, care a oficiat și slujba de sfințire.

Alexandra Nadane, director executiv al Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, le-a mulțumit tuturor donatorilor și voluntarilor și în mod special Părintelui Patriarh Daniel, pentru sprijinul său spiritual și material, spunând că este „un adevărat părinte al copiilor născuți și nenăscuți”.

În discursul de inaugurare, Alexandra Nadane a mai spus:

„Aș vrea să spun că nu îi mulțumim doar «de protocol», ci din inimă și spun și aceasta, pentru că darul Preafericirii Sale acoperă în jur de o treime din suma solicitată – este cel mai mare – acesta e adevărul, pe acesta îl spunem.”

În încheierea evenimentului, scriitoarea și ilustratoarea Veronica Iani a lansat cartea pentru copii „Curajul”, prima din colecția „Cele 12 chei” a editurii Life Learning Education, dedicată educației caracteriale.

Între 17 august și 17 septembrie se desfășoară proiectul Zilele Porților deschise la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”. Oricine dorește să viziteze Centrul va beneficia de un tur ghidat, de o prezentare a activității și de posibilitatea de a vorbi cu cei care lucrează la centru pentru a sprijini femeile în criză de sarcină.

Femeile în criză de sarcină vor primi aici servicii gratuite de consiliere, asistență socială, orientare profesională, coaching, sesiuni de formare pentru alăptare, pregătire pentru nașterea și îngrijirea copilului, dar și sprijin material de urgență.

Începând cu 25 august, femeile în criză de sarcină pot cere ajutor la numărul de telefon cu apelare gratuită 0800.070.013.

Noul centru face parte dintr-un demers de dezvoltare pe termen lung a unor programe după modelul mișcării pro-viață din SUA, unde societatea civilă creștină a creat peste 2.800 de centre de sprijin pentru femeile în criză de sarcină – de peste trei ori mai multe decât clinicile de avort.

Citește aici discursul inspirațional al Alexandrei Nadane de la inaugurarea centrului

Veronica Iani a lansat „Curajul”, prima carte dintr-o nouă serie pentru copii dedicată virtuților


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button