avorteducaţie sexualăfamilieMarxism culturalsexualitate

Ce NU scrie presa: Țările membre ale Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare au respins din nou educația sexuală explicită și promovarea agresivă a avortului ca strategii ONU

CPD-2017-banner

C-Fam.org, April 7, 2017

Întrunirea Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare pe anul 2017 s-a încheiat vineri, 7 aprilie 2017, fără a se ajunge la un document final. Lipsa de consens s-a datorat diferențelor de viziune asupra sexualității umane dintre statele membre UE (cu mici excepții) și restul lumii.

Controversa a gravitat în jurul a două noțiuni:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • educație sexuală comprehensivă – termenul reprezintă o prioritate pentru agențiile ONU și țările europene, dar este respins constant de țările membre – este vorba despre tipul de educație sexuală explicită, a cărei abordare nu numai că nu conține o viziune morală, dar nici măcar nu se bucură de consensul breslei medicale și a psihologilor: le prezintă copiilor relațiile heterosexuale și homosexuale ca având aceeași valoare și semnificație, îi învață că masturbarea este normală și că își pot schimba identitaea de gen la fel de ușor ca și orientarea sexuală; de altfel, noțiunea a fost respinsă și de Adunarea Generală ONU, în noiembrie 2016, precum și de Comisia ONU pentru Statutul Femeii, în martie 2017.
  • „sănătate sexuală și reproductivă” – termenul este folosit pentru a face referire, printre altele, și la accesul avort, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) promovează agresiv avortul la ONU în fruntea listei de „servicii de sănătate sexuală și reproductivă”, continuând să ignore dovezi ștințifice solide că această procedură afectează de fapt sănătatea reproductivă a femeii și a copiilor născuți ulterior.

La finalul întrunirii, reprezentanții țărilor europene s-au plâns că politicile sociale ONU agreate sunt depășite și ar trebuie să includă „drepturi sexuale”, „drepturi LGBT” și „educația sexuală comprehensivă”. Norvegia a cerut „scoaterea avortului de sub incidența penală” și „drepturi sexuale”, iar Suedia a anunțat că va dona 180 de milioane de dolari pentru servicii de avort oferite țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul organizațiilor globale care promovează „drepturile reproductive”.

Țările africane și asiatice nu au agreat această viziune, reprezentantul Egiptului la ONU afirmând că această comisie ar trebui să evite subiectele controversate și să-și îndeplinească „adevăratul rol”, acela de a se concentra pe problema dezvoltării, ceea ce, în viziunea sa, se poate realiza și prin „sprijinirea familiei”.

Nici SUA nu mai susține avortul în politicile ONU, după cum a anunțat în martie ambasadoarea acestei țări la ONU. Iar cu câteva zile înainte de reuniunea Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare, Președintele SUA, Donald Trump, a semnat decretul de sistare a finanțării SUA către UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, agenție care susține de decenii avortul forțat și sterilizarea involuntară în China.

Cu referire la „drepturile sexuale” și „drepturile LGBT” (pentru homosexuali și ale minorități sexuale), Federația Rusă a argumentat că politicile ONU ar trebui să adere „strict” la angajamentele existente, fără să caute să „introducă pe ușa din dos” noi așa-zise drepturi ale omului și alte noțiuni despre care nu există consens.

Reprezentanta Insulelor Nauru, o țărișoară din Oceanul Pacific, a ținut să menționeze că „cea mai bună formare pentru un copil are loc în contextul familial”, în care „mama și tatăl sunt fundamentali”, iar „politicile de dezvoltare ONU nu ar trebui să implice subiecte controversate și ideologice” sau să „impună țărilor membre o agendă socială externă, ceea ce este extrem de destablizator pentru comunitatea noastră”.

 

Citește și Schimbare uriașă la ONU: UE rămâne singura susținătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viață!

Citește și UPDATED. 4 aprilie 2017: Trump retrage finanțarea pentru UNFPA, care susține de decenii avortul forțat și sterilizarea involuntară în China

Citește și Premieră după ani de dispute acerbe: moderații de la ONU temperează avântul organizației de a promova educația sexuală comprehensivă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button