avort

Și supraviețuitorii avortului au o poveste de spus. În SUA sunt 85.000 atestați în ultimii 50 de ani

de Redacția Stiripentruviata.ro

Știați că există și supraviețuitori ai avortului? Poate ați auzit o poveste în familie, dar nimeni nu o spune cu glas tare. Poate este chiar cazul unei persoane apropiate de la muncă sau de la școală.

Acești supraviețuitori au și ei drama lor și povestea lor de spus, iar societatea are nevoie să audă aceste mărturii.

Se estimează că, în SUA, 85.817 copii s-au născut după avorturi eșuate în ultimii 51 de ani, începând din 1973, când avortul a fost legalizat în această țară. Numărul mediu anual de supraviețuitori ai avortului în SUA este estimat în jurul cifrei de 1700-2000.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
În SUA a apărut o organizație care promovează poveștile supraviețuitorilor avortului. Pe lângă supraviețuitorii propriu-ziși, sunt afectate mame și familii. Foto: Abortion Survivors Network

Tot în SUA a apărut Abortion Survivors Network, o organizație care se ocupă cu promovarea poveștilor acestor supraviețuitori, deoarece ele arată că viața acestor copii deveniți adulți are valoare și sens, iar familiile rămân cu o traumă în urma alegerii făcute, dar și cu bucuria că alegerea lor nu și-a urmat cursul, iar o nouă viață a intrat în lume.

Abortion Survivors Network trimite periodic un buletin informativ și a realizat numeroase materiale de promovare și conștientizare pentru platformele online.

Organizația a declarat luna septembrie drept Luna de Conștientizare a faptului că există copii care supraviețuiesc avortului.

„Misiunea noastră să combatem prejudecățile, să diseminăm informații convingătoare și să facem auzite mărturiile personale care contrazic afirmația că nu există supraviețuitori ai avortului. Făcând lumină asupra acestui subiect important, ne propunem să contracarăm narațiunea pro-choice predominantă și să dăm putere vocilor supraviețuitorilor avortului, mamelor și familiilor lor”, transmit reprezentanții Abortion Survivors Network.

Mărturiile supraviețuitorilor avortului și ale familiilor lor sunt foarte importante pentru conștientizarea pro-viață a societății. Foto: Abortion Survivors Network

Rețeaua promovează și o inițiativă legislativă de protejare a supraviețuitorilor avortului, copii care se nasc și sunt viabili – deoarece în SUA legea permite avortul la cerere până înainte de naștere.


Ești supraviețuitor al avortului? Care este povestea ta? Trimite-o la 101marturii@gmail.com și o publicăm online – cu numele real sau sub anonimat.Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button