criza de sarcină

Mitropolitul Teofan a botezat pruncul care era să nu se nască după ce mama a avut o problemă gravă la inimă

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a oficiat duminică, 21 aprilie 2024, două botezuri speciale: a botezat pe al șaptelea copil al preotului paroh Dragoș Bălinișteanu din Curagău, jud. Iași, și pe pruncul Ioan, primul născut al Ioanei Maria Dumitrașcu, mama care, după patru luni de sarcină, a avut o problemă atât de gravă la inimă, încât a fost sfătuită să renunțe la copil.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că a binevoit ca pruncul Ioan, mama lui și tatăl său să ajungă până în această sfântă zi, așteptată cu mult dor de foarte mulți oameni. Mila Domnului s-a revărsat asupra multora care au fost sensibilizați să fie împreună în rugăciune”, a spus Mitropolitul Teofan, cu referire la mobilizarea a numeroși oameni care au strâns fonduri și s-au rugat ca Ioana Maria Dumitrașcu și copilul ei nenăscut să depășească problema de sănătate.

Mitropolitul Teofan l-a botezat duminică, 21 aprilie 2024, pe Ioan, primul născut al Ioanei Maria Dumitrașcu, lucrătoare Pro Vita Iași care și-a riscat viața păstrând copilul după o ruptură de valvă mitrală în luna a patra de sarcină. Foto: Doxologia.ro

„Cel ce era cât pe ce să nu fie, astăzi a intrat în Veșnicie, primind cel mai frumos titlu, acela de creștin. Mulțumim Domnului pentru darul vieții, mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru rugăciune și binecuvântare, mulțumim echipei Pro Vita Iași, colegilor inimoși care își fac treaba, profesionist și discret. Mulțumim mamei Ioana, care la 27 de ani, a avut puterea să spună că preferă să moară ea decât să își omoare pruncul. Dar, peste toate, mulțumim curajosului Ioan care s-a încăpățânat să trăiască, care, de acolo din burtică, ne-a tot spus că și el este om ca noi, că și peste fața lui micuță poate străluci soarele care ne mângâie pe noi”, a spus Părintele Radu Brînză, coordonatorul Pro Vita Iași.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Unele persoane din jurul meu m-au îndemnat să renunț la copil, pe ideea că, dacă mor, oricum moare și el. Așa că mai bine renunț acum, mă operez și, după ce mă refac, am ocazia să dau viață altor copilași. Doar că logica aceasta nu era potrivită cu ceea ce simțeam eu în profunzime. Pentru că vorbeam, de fapt, despre Ioan, o persoană unică, cu valoare unică și cu o singură viață. Ioan atunci era în pântecul meu și atunci era momentul să cred în el, să cred în noi și în puterea lui Dumnezeu de a face minuni”, a spus la Marșul pentru viață 2024 de la Iași Ioana Maria Dumitrașcu, mama lui Ioan.

„Ioan atunci era în pântecul meu și atunci era momentul să cred în el, să cred în noi și în puterea lui Dumnezeu de a face minuni”, a mărturisit mama lui Ioan la Marșul pentru viață 2024 de la Iași. Copilul a fost botezat de Mitropolitul Teofan duminică, 21 aprilie 2024. Foto: Doxologia.ro

Părintele Dragoș Bălinișteanu, tată a șapte copii și nașul micului Ioan, a lucrat la Pro Vita Iași, unde mama lui Ioan lucrează în prezent.

Ioana Maria Dumitrașcu și pruncul ei, Ioan. Foto: Doxologia.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button