Marşul pentru Viaţă

Cea mai frumoasă mărturie de la Marșul pentru viață 2024: „Ioan atunci era în pântecul meu și atunci era momentul să cred în el, să cred în noi și în puterea lui Dumnezeu”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cea mai frumoasă mărturie de la Marșul pentru viață 2024 vine de la Iași, oferită de Ioana Maria Dumitrașcu. După trei sarcini pierdute, a patra a venit cu încă o provocare: inima mamei necesita operație de urgență.

Ioana a luptat întotdeauna pentru viață în cadrul departamentului Pro Vita Iași, dar întâmplările din ultimul an i-au adus teoria în practică în plan personal. Iată mărturia pe care a a dat-o pe scena Marșului pentru viață 2024 „Construim împreună pentru viață”:


Mă bucur enorm să fiu și eu astăzi aici. Și, dacă în anii trecuți vă invitam la Marșul pentru viață încalitate de coordonator al evenimentului, anul acesta particip în rol de proaspătă mămică și mă aflu pe scenă, în fața dumneavoastră, din mai multe motive.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt Ioana, mamă a patru copilași: Maria, Serafim, Iosif și Ioan. Primii trei au plecat din lumea aceasta în urma sarcinilor oprite din evoluție, înainte să-i nasc și să-i țin în brațe.

Al patrulea pruncuț se află astăzi la pieptul meu. Era la un pas de a nu se naște nici el. Dar este aici. Și, prin însăși existența sa, este deja o voce pentru mamele în criză de sarcină și pentru pruncii lor.

Sarcina cu Ioan avea să-mi testeze intens toate limitele, dar avea să-mi deschidă și noi orizonturi.

Primele patru luni le-am dus sub presiunea grețurilor, vărsăturilor zilnice, și statului la pat.

Când, în sfârșit, am simțit că văd luminița din umbra în care eram, la 21 de săptămâni de sarcină, un puls mărit avea să mă trimită la un control cardiologic. O ecografie a inimii aveam deja făcută de dinaintea sarcinii cu câteva luni, atunci când totul era în grafic.

Și o diferență atât de mare între cele două ecografii într-un timp atât de scurt a făcut ca situația să fie și mai critică, pentru că nu se știa cât de repede evoluează boala și cât de repede trebuie intervenit cardiologic prin operație.

Așa cum știm, în sarcină, inima mamei este suprasolicitată, astfel încât s-a hotărât să se meargă pe varianta că este o urgență.

A fost un punct critic, pentru că am fost de mai multe ori întrebată dacă vreau să renunț la sarcină, pentru a mă opera, pentru că viața mea era pusă în pericol.

Unele persoane din jurul meu m-au îndemnat să renunț la copil, pe ideea că, dacă mor, oricum moare și el. Așa că mai bine renunț acum, mă operez și, după ce mă refac, am ocazia să dau viață altor copilași.

Doar că logica aceasta nu era potrivită cu ceea ce simțeam eu în profunzime.

Pentru că vorbeam, de fapt, despre Ioan, o persoană unică, cu valoare unică și cu o singură viață. Ioan atunci era în pântecul meu și atunci era momentul să cred în el, să cred în noi și în puterea lui Dumnezeu de a face minuni.

Am refuzat categoric să renunț la sarcină și nu regret nicio clipă!

Sub atenta supraveghere a unei echipe multidisciplinare de medici, am reușit să duc sarcina până la 32 de săptămâni și apoi să mă operez pe inimă.

Sunt astăzi aici pentru a transmite că a fost posibilă salvarea mea și a lui Ioan, pentru că am fost în grija unor medici care au conștientizat valoarea pruncului meu încă nenăscut și care au făcut tot posibilul ca să supraviețuim amândoi.

Sunt astăzi aici pentru că cei din jurul meu nu au rămas indiferenți la criza prin care treceam. Și fiecare a pus mână de la mână, ca să mă poată ajuta. Și fiecare ajutor a contat enorm.

Am ales să vorbesc despre criza de sarcină prin care am trecut, pentru a transmite mamelor însărcinate aflate în dificultate că, atunci când mergi cu Dumnezeu de mână, nimic nu mai este imposibil.

Oricât de critică ar fi situația prin care treceți, vă rog, îndrăzniți să cereți să primiți ajutor și să credeți în misiunea voastră de mame!

În momentul în care vă veți ține pruncuții la piept veți înțelege că merită să luptăm pentru viața lor chiar și în fața morții!

Și, nu în ultimul rând, sunt astăzi aici pentru a mulțumi tuturor celor care ne-au fost alături.

Consider că deja am început să construim împreună pentru viață!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button