Marşul pentru Viaţă

Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” / Revista „Pentru viață” nr. 13, Primăvara 2024

Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” reprezintă un program de formare pro-viață pentru tineri, inițiat de Asociația Studenți pentru viață și de Asociația România pentru viață. Anual sunt organizate două școli de vară, una pentru studenți și una pentru liceeni.

Iată câteva din mărturiile liceenilor și studenților participanți din 2023.

Prezentările și dialogurile au fost exact ce aveam nevoie pentru a putea să-mi consolidez ideile despre acest concept pro-viață și acum, după o săptămână petrecută alături de oameni cu o pregătire extraordinară în domeniu și alături de studenți cu aceleași valori ca și mine, cred că sunt pregătită să îmi încep activitatea pro-viață.

Teodora Ciobanu
Medicină Dentară, Târgu Mureș

Pe lângă toate lucrurile noi pe care le-am aflat la Școala de vară „Viitorul este pro-viață”, cel mai important pentru mine a fost conștientizarea faptului că implicarea este esențială și că fiecare dintre noi putem ajuta într-un fel sau altul cauza pro-viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Filoteia Joița
Teologie Ortodoxă, București

M-am bucurat să aflu multe informații importante despre pro-viață, care pot ajuta la conștientizarea problemei pe care o avem la nivel de societate.

Cristian Răzvan Moisescu
Studii Economice, București

Săptămâna aceasta mi s-a întărit convingerea că merită să lupți pentru viață! Am aflat informații despre subiectul pro-viață din mai multe domenii și astfel viziunea mea este una mai complexă, fiind mai pregătită să înțeleg și să discut cu o femeie în criză de sarcină sau să împărtășesc altora mai multe idei din această sferă.

Alexandra Bindiu
Medicină Dentară, Cluj- Napoca

Cugetând că pot contribui la clădirea unui viitor în care cultura vieții să înflorească, am decis să particip pentru a doua oară la Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Am conștientizat că a fi pentru viață înseamnă a avea convingerea că fiecare om, născut sau nenăscut, tăinuiește în cămara inimii sale un potențial latent, nebănuit.

Sergiu Chelba
Informatică, Iași

Școala de vară la care am participat mi-a oferit șansa să cunosc povești noi de viață, să asimilez noi informații și să mă formez ca mesager al darului suprem – viața. Aș repeta oricând această experiență, mai ales alături de echipa pe care am format-o în ultimele zile.

Andrei Rotaru
Teologie Ortodoxă, Alba Iulia
Școala de vară „Viitorul este pro-viață” – ediția 2023

M-a motivat să particip faptul că a susține viața înseamnă a prețui darul oferit de Dumnezeu și că am dorit să-mi consolidez cunoștințele pro-viață și să cunosc alți tineri minunați, cu aceleași valori.

Alexandra Flutur
clasa a X-a

Această tabără m-a făcut sa realizez cât de mult mă bucur pentru faptul că trăiesc și am o viață. Consider ca ar trebui sa fim educați într-un mod cât mai înțelept pentru a conștientiza cât de importantă este viața, care începe la concepție.

Anastasia Bălan, clasa a XI-a

Particip la această tabără cu scopul de a-mi întări convingerile pro-viață, cu ajutorul argumentelor științifice și teologice, dobândite în urma diverselor conferințe. Am învățat faptul că a fi pro-viață înseamnă a susține fătul nenăscut și femeia în criză de sarcină și este o sinceră declarație de iubire față de Dumnezeu și de creația Sa.

Ioan Iovu
clasa a XI-a

Ceea ce m-a determinat să particip a fost tema întregii tabere și mai exact „pro-viață”. Este prima mea tabără și am zis să nu ratez o astfel de oportunitate. Pe lângă proaspetele relații formate între noi, participanții, am avut șansa să învăț și să-mi dezvolt latura profesională în ceea ce privește a fi pro- viață. Una dintre activitățile mele preferate a fost seminarul ținut de domnul Petru Cernat, care ne-a vorbit despre identitatea embrionului uman.

Bianca Croitoru
clasa a XII-a


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button