avort

„Neplanificat” de Abby Johnson: Tu ai citit cartea?

A fost lansată cartea cu mărturia femeii care a trecut de la promisiunea mincinoasă a industriei avorturilor la mișcarea pro-viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor a lansat miercuri cartea „Neplanificat. Povestea dramatică a transformării unui fost lider de planificare familială” de Abby Johnson, apărută în română la Editura Doxologia.

Cartea prezintă povestea dramatică a unei transformări personale: în 2009, Abby Johnson a renunțat la postul de director al unei clinici de avort după ce a asistat la o procedură de avort chirugical realizată cu ajutorul ecografului. În perioada respectivă, era ea însăși însărcinată.

„Timp de opt ani de zile a crezut că urmărește binele făcând avorturi. În clipa în care a conștientizat că este pe calea greșită, puterea ei de a renunța la absolut totul și a păși în gol este un exemplu pentru noi”, a spus, la evenimentul de lansare, Alina Alexandra Dedu, traducătoare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Pro Vita Iași a lansat miercuri, 24 aprilie 2024, cartea „Neplanificat. Povestea dramatică a transformării unui fost lider de planificare familială” de Abby Johnson. Foto: Doxologia.ro / Mihail Vrăjitoru

„Este o carte extrem de sensibilă, o carte care te răscolește pe interior, o carte care te face într-adevăr să-i privești pe ceilalți de pe cealaltă parte a gardului, altfel decât până în momentul în care ai luat cartea în mână și ai început s-o citești”, a spus Cătălin Jeckel, Consilier cultural la Arhiepiscopia Iașilor.

„Una dintre dorințele mele arzătoare este ca această carte să ajungă la cât mai mulți. Nu știu dacă avem resursele, șansele să ajungem la milioanele de oameni care au nevoie de această carte.”

„Evenimentul de astăzi este o cale prin care să transmitem mesajul nostru mai departe. Astfel, rugămintea mea este să vorbiți celor pe care îi cunoașteți și celor pe care îi întâlniți despre această carte. Nu din rațiuni pragmatice, ci din rațiuni de salvare a sufletelor”, a adăugat Cătălin Jeckel.

La eveniment au mai participat Părintele Radu Brînză, coordonatorul Departament Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, și Diac. Petru Cernat, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Despre carte și autoare

Abby Johonson și soțul ei împreună cu șapte din cei opt copii ai familiei. Sursa foto: Facebook / Dr. Abby Johnson

În octombrie 2009, când Abby Johnson a ajuns subiect la jurnalele de știri după ce a părăsit postul de director al unei clinici de avort și planificare familială din rețeaua internațională Planned Parenthood.

Cartea pe care a scris-o explică faptul că a trăit o minciună timp de mulți ani, după o alegere nefericită făcută în tinerețe, când a făcut un avort. Această alegere a făcut-o adepta unei minciuni: „Credeam că le ajut pe femei, dar le făceam mai mult rău decât bine. Când am văzut un copil luptându-se pentru viața lui, toată lumea mea s-a prăbușit și am înțeles grozăvia faptelor mele”, a spus ea mai târziu.

Romanul este valoros, pentru că dezvăluie calea prin care oamenii buni ajung să facă și să apere lucruri rele – care le fac rău atât lor, cât și celor din jur. Abby crescuse într-o familie creștină și pro-viață, dar, din momentul în care a ales să nu-și nască primul copil, mintea ei s-a schimbat și a rămas atașată de industria avorturilor până când Dumnezeu și propria conștiință au condus-o la lumina adevărului.

Despre ecranizarea cărții

Foto: Pure Flix Entertainment

În 2019 a fost lansat filmul Unplanned, bazat pe această carte. Filmul a înregistrat un succes uriaș, în pofida boicotului din partea canalelor media de mainstream și a Asociației Americane de Film, care l-a încadrat la categoria „Acces restricționat, deși nu conținea limbaj vulgar, nuditate, sau violență.

Încasările din primul weekend, realizate doar în aproximativ 1000 de cinematografe americane, au depășit 6 milioane de dolari, dublu față de estimările inițiale, iar filmul a rămas în Top 10 timp de trei săptămâni după lansare și a avut 94% scor de audiență pe platforma Rotten Tomatoes.


Abby Johnson continuă munca sa de mărturie și implicare pro-viață, inclusiv prin sprijinirea angajaților care vor să părăsească industria avorturilor. Abby și soțul ei au opt copii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button