homosexualitatereligie

Mitropolitul Ilarion Alfeyev: Biserica ajută persoanele cu orientări sexuale netradiționale să-și depășească atracțiile nefirești

de Redacția Stiripentruviata.ro

Biserica Ortodoxă tratează cu responsabilitate pastorală persoanele cu orientări netradiționale: nu le dă afară din Biserică,ci le ajută să-și depășească atracțiile nefirești, a afirmat Mitropolitul Ilarion Alfeyev, șeful Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, într-o emisiune intitulată Biserica și Lumea.

Mitropolitul a spus, conform serviciului de presă al Departamentului Sinodal pentru Relația Bisericii cu Societatea și Mass Media:

„Tratăm cu responsabilitate pastorală persoanele cu orientări netradiționale. Nu-i dăm afară din Biserică, nu-i excomunicăm. Aceștia vin la spovedanie. Lucrăm cu ei și îi ajutăm să-și depășească atracțiile nefirești, dacă se străduiesc cu adevărat.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ierarhul a subliniat că Biserica nu se alătură tendinței actuale din practica psihologică de a considera anumite înclinații drept particularități care nu pot decât să-și urmeze făgașul în loc de a le trata drept comportamente care pot fi corectate prin efort personal.

„Nu putem fi de acord în nici un fel cu aceasta”, a subliniat mitropolitul.

Ierarhul a răspuns și la argumentul că homosexualitatea ar fi doar o trăsătură a unei părți a omenirii, care se întâlnește și la animale. Aceasta ar conduce la concluzia că trebuie să acceptăm orientările non-tradiționale ca pe simple versiuni ale normalității.

În acest sens, mitropolitul a amintit că în societatea umană se face deosebirea între înclinațiile persoanei și comportamentele acesteia, între preferințe și mod de viață. El a subliniat:

„De exemplu, știm că unii devin dependenți de alcool. De asemenea, știm că părinții cu probleme în ceea ce privește băutura au copii care uneori devin și ei alcoolici la vârsta adultă. Este o trăsătură ereditară, sau un comportament dobândit? Fiecare persoană își alege calea în viață.”

La fel, a explicat el, unii aleg un stil de viață asociat relațiilor cu persoane de același sex, adoptând acest comportament în deplină cunoștință de cauză și cu conștiința că este contrar învățăturilor Bisericii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button