homosexualitate

Biserica Ortodoxă Rusă avertizează despre pericolul căsătoriilor între persoane de același sex și supraviețuirea umanității

samesex

de Stoyan Zaimov, 30 ianuarie 2014

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a avertizat societatea cu privire la pericolele „campaniei internaționale” în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, insistând că numai structura familiei tradiționale poate asigura supraviețuirea umanității.

„Păstrarea semnificației căsătoriei ca uniune între bărbat și femeie bazată pe dragoste, înțelegere reciprocă și naștere de copii care vor fi înconjurați de iubire este precondiția pentru supraviețuirea umanității”, se spune într-o declarație făcută publică de Patriarhul Chiril al Moscovei și Întregii Rusii marți, după întâlnirea cu camera legislativă superioară a Parlamentului Rus, relatează agenția de știri ITAR-TASS din cea mai mare țară a lumii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În mesajul adresat „tuturor minților sobre din Rusia și din alte țări”, Patriarhul a mai adăugat că biserica este îngrijorată și cu privire la infidelitatea maritală și „iresponsabilitatea în relațiile dintre bărbați și femei”.

Liderul ortodox și-a exprimat încrederea că păstrarea căsătoriei tradiționale este mai mult o problemă morală decât una strict religioasă și de aceea statul secular ar trebui să interzică mariajele între persoane de același sex pe motive de morală.

Nu este pentru prima dată când Patriarhul Chiril avertizează societatea rusă cu privire la pericolele mariajului gay, pe care l-a calificat drept un „simptom apocaliptic” ce trebuie combătut.

„Este un simptom apocaliptic foarte periculos și trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că păcatul nu va fi niciodată aprobat oficial în Rusia prin lege de stat, deoarece aceasta ar însemna că națiunea a pornit pe calea autodistrugerii”, declara înaltul prelat în iulie 2013. „Ne vom confrunta cu ispite uriașe dacă țările încep să aprobe păcatul și să îl transforme în lege pentru a-l justifica”, a mai spus el.

Șaisprezece țări din întreaga lume au legalizat căsătoria între persoane de același sex, printre care și unele state din componența Mexicului și a SUA.

Rusia, țara-gazdă a Jocuri Olimpice de iarnă 2014, a atras atenția comunității internaționale anul trecut, când președintele Vladimir Putin a semnat legea care interzice răspândirea în rândul minorilor a informațiilor despre comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și trans-sexuale (LGBT).

Legea care combate propaganda gay a fost condamnată de activiștii pentru drepturile persoanelor LGBT, cu toate că Putin a spus că acestea se pot simți „în siguranță și libere” la Jocurile Olimpice din 2014, cu condiția „să lase copiii în pace”.

Primarul orașului Soci, Anatolîi Pahomov, a făcut de curând observații similare, subliniind că stilul de viață al persoanelor de orientare homosexuală „este problema lor”. Acesta mai insistat că în orașul său nu există astfel de persoane – o observație contestată de liderul opoziției ruse, Boris Nemțov, un critic al lui Putin, care a spus că există câteva baruri gay în orașul care va găzdui Jocurile Olimpice.

Sursă: Drum european

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button