familiehomosexualitatelibertate de conștiință

Dolce & Gabbana: „Singura familie este cea tradițională”

Creatorii de modă Domenico Dolce și Stefano Gabbana, care au dat nume unuia dintre cele mai puternice branduri în domeniu, afirmă că familiile formate din persoane de același sex nu sunt familii adevărate.

Parteneri în viața particulară timp de 23 de ani, până în 1999, și parteneri de afaceri în continuare în prezent, cei doi designeri se declară împotriva căsătoriei între persoane de același sex.

Într-un interviu acordat pe 12 martie revistei italiene Panorama, ei declară: „Singura familie este cea tradițională. Fără vlăstare fabricate chimic sau utere închiriate: viața are cursul ei natural. Sunt lucruri care nu trebuie schimbate. Unul dintre ele e familia”.

Procreația, „trebuie să fie un act de iubire”, spune Domenico Dolce, care mai adaugă: „Pe copiii făcuți în eprubetă eu îi numesc copii sintetici. Utere de închiriat, sămânță aleasă din catalog”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate acestea, spre deosebire de Gabbana, care spune că și-ar dori o familie, Dolce declară că nu vrea copii: „Sunt gay, nu pot avea copii. Bănuiesc că nu poți să le ai pe toate în viață”.

Interviul vine la scurt timp după prezentarea colecției Dolce & Gabbana Iarna 2016, care celebrează familia naturală și maternitatea.

În respectivul interviu, Stefano Gabbana mai spune: „Familia nu e un moft. Ea cuprinde un sens supranatural de apartenență”.

De ani de zile este binecunoscută poziția celor doi împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex. În 2013, într-un interviu pentru The Telegraph, cei doi au fost întrebați dacă nu ar vrea să se căsătorească. „Ce?! Niciodată! Nu credem în căsătoria gay”, au răspuns cei doi la unison. Iar în 2006, Stefano Gabbana a declarat pentru Daily Mail: „Mă opun ideii ca un copil să crească cu doi părinți gay”.

Reafirmarea poziției celor doi cu privire la principalele obiective politice ale mișcării LGBT le-a atras lansarea unui boicot de către LGBT News Italia.

Surse: ABCNews.es, The New Civil Rights Movement


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button