homosexualitate

Guvernatorul statului Wisconsin, după decizia Curții Supreme: Trebuie să schimbăm CONSTITUȚIA pentru a nu permite redefinirea căsătoriei și pentru a ne apăra libertatea religioasă

phpThumb_generated_thumbnailjpg
Articol preluat de pe ActiveNews
Guvernatorul Statului Wisconsin, Scott Walker, candidat neașteptat la alegerile prezidențiale din 2016, a criticat decizia Curții Supreme a SUA de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex pe întreg teritoriul țării. Mai mult, aceasta a solicitat un amendament constituțional pentru a întoarce această decizie
„Cred că această decizie a Curții Supreme este o greșeală gravă. Cinci judecători nealeși au redefinit instituția căsătoriei, o instituție care, recunoaște autorul acestei decizii, „a fost cu noi timp de milenii”. În 2006, eu împreună cu milioane de americani am votat ca să amendam constituția statului nostru, pentru protejarea instituției căsătoriei tocmai de acest activism judiciar”, a declarat Guvernatorul Statului Wisconsin, Scott Walker, conform Businessinsider.com.
Walker afirmă că această decizie trebuie întoarsă printr-un amendament care să redea controlul în mâna statelor.
„Din cauza acestei decizii, singura alternativă a poporului american este să sprijine un amendament la Constituția Americii pentru a reafirma puterea statelor de a continua să definească căsătoria”, a mai spus acesta.
De asemenea, Guvernatorul statului Wisconsin a solicitat apărarea libertății religioase pentru aceea ce nu sunt de acord cu căsătoriile gay.
„Fac apel la președinte și toti guvernatorii să mi se alăture în asigurarea milioanelor de americani pe care guvernul nu trebuie sa-i forțeze să participe la activități care le încalcă convingerile lor religioase profunde. Nimeni nu vrea să trăiască într-o țară în care guvernul constrânge pe oameni să acționeze în opoziție cu conștiința lor”,  a mai spus Scott Walker.
„Vom continua să luptam pentru libertățile tuturor americanilor”,  a fost mesajul final al lui Scot Walker


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button