homosexualitate

World Vision a revenit asupra deciziei de a angaja oameni „căsătoriți” cu persoane de același sex

WorldVision-240x146

de  Patrick B. Craine, 26 martie 2014, LifeSiteNews.com

Filiala americană a organizației evanghelice de caritate World Vision a revenit asupra controversatei decizii anunțate cu câteva zile în urmă, când a declarat că va începe să angajeze oameni „căsătoriți” cu persoane de același sex.

Chiar și liderii din biserica evanghelică au reacționat la această decizie, acuzând organizația că își renegă angajamentul față de autoritatea morală a Bibliei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Consiliul director al World Vision a emis miercuri o scrisoare în care arată că își recunosc greșeala și că „aleg să se întoarcă la vechiul cod de conduită, care le cere angajaților necăsătoriți abstinență sexuală, iar celor căsătoriți le cere fidelitate și aderarea la legământul înțeles în sens biblic, de unire între un bărbat și o femeie.

„Suntem îndurerați de  suferința și confuzia pe care le-am creat multor prieteni, care au văzut în decizia noastră anterioară semnul unei rupturi de autoritatea biblică. Deși World Vision aderă ferm la conceptul biblic de căsătorie, continuăm să afirmăm că toți oamenii, indiferent de orientarea lor sexuală, sunt creați de Dumnezeu și se cuvine să fie iubiți și tratați cu demnitate și respect”, se spune în scrisoare.

Organizația a vrut să introducă schimbarea respectivă în politica sa de personal deoarece unele dintre cultele creștine partenere începuseră deja să le ofere ceremonii religioase de căsătorie persoanelor de același sex. Scopul ar fi fost „unitatea” dincolo de ceea ce liderii organizației au văzut drept o problemă care nu ar fi fost de fond.

World Vision a mai fost criticată de organizațiile pro-vita și pro-familie pentru că a promovat planificarea familială. În cadrul proiectului Pragati, în India, voluntarii World Vision i-au învățat pe localnici să folosească contraceptivele și prezervativele, ceea ce a dus la o creștere a utilizării acestora de la 12% la 27%.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button