homosexualitatevalorile familiei

Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (I) / Căsătoria naturală este fundația unei societăți civilizate

căsătorie1

Acesta este primul dintr-o serie de șase articole privitoare la dezbaterea „căsătoriei” între persoane de același sex.

Căsătoria naturală este fundația unei societăți civilizate

Activiștii căsătoriilor între persoane de același sex vor să definească căsătoria ca o simplă relație privată între două părți care se iubesc și și-au luat un angajament una față de cealaltă. Sună rezonabil. Dacă aș fi avut dorințe homosexuale și aș fi decis să acționez în acest sens, probabil aș fi dorit același lucru.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar căsătoria este mult mai mult decât o relație privată între doi oameni. Căsătoria este o instituție socială care furnizează societății însăși fundația civilizației – unitatea familială dătătoare de viață. Nu ar mai exista stabilitate pentru copii și, în consecință, nu ar exista comunitate fără căsătorie. De fapt, căsătoria este cea mai veche și mai elementară dintre cele trei instituții fundamentale ale civilizației vestice (celelalte două fiind guvernul și biserica). Este cea mai elementară dintre acestea trei deoarece fără copii nu am mai avea nevoie de guvern sau de biserică și niciun guvern sau biserică nu pot crește copii, așa cum o fac mamele și tații.

Avantajele căsătoriei naturale nu pot fi subliniate îndeajuns. Beneficiază de aceste avantaje cuplul căsătorit, copiii, economia și națiunea ca întreg. De fapt, căsătoria naturală are rolul unui sistem de imunitate național. Când căsătoriile noastre sunt puternice, națiunea noastră este puternică și problemele puține. Când căsătoriile sunt slabe, tot așa este și națiunea.

Căsătoria naturală – avantaje

  • Mărește durata de viață la femei și bărbați. (6)
  • Civilizează bărbații și îi ajută să se concentreze asupra unor scopuri productive. Bărbații necăsătoriți cauzează mult mai multe probleme decât cei căsătoriți. (De exemplu, câți bărbați căsătoriți cunoașteți care să umble noaptea pe străzi în găști?)
  • Protejează femeile care deseori renunță sau își amână carierele profesionale pentru a avea copii, de la a fi abandonate de bărbați cere nu sunt angajați într-o relație de căsătorie.
  • Protejează mamele de criminalitate. Mamele care nu au fost niciodată căsătorite sunt de două ori mai expuse de a fi supuse infracțiunilor violente față de mamele care sunt căsătorite. (7)
  • Micșorează costurile asistenței sociale față de societate. (8)
  • Încurajează o rată a nașterilor adecvată, aceasta rezultând în mai mulți tineri care să contribuie la productivitatea societății și care să asigure siguranța socială a vârstnicilor. Rata nașterilor în Statele Unite este de aproximativ 2.1 pe cuplu – dacă aceasta mai scade puțin, societatea nu va mai putea să se susțină fără imigrație.

Copiii rezultați din căsătorii naturale:

  • Sunt de șapte ori mai puțin supuși riscului de a trăi în sărăcie. (9)
  • De șase ori mai puțin supuși riscului de a comite suicid. (10)
  • Mai puțin de jumătate dintre ei sunt supuși riscului de a comite crime. (11)
  • Mai puțin de jumătate dintre femei sunt supuse riscului de a rămâne însărcinate în afara căsătoriei. (12)
  • Au o evoluție academică și socială mai bună. (13)
  • Sunt mai sănătoși fizic și emoțional la vârsta maturității. (14)

Aceste rezultate pozitive ale căsătoriei nu sunt noi culturii secolului 21. Practic, de la începutul umanității, căsătoria a fost piatra de temelie a structurii sociale umane. De fapt, atropologul britanic J.D. Unwin a studiat optzeci și șase de culturi civilizate și necivilizate ce au acoperit o perioadă de cinci milenii și a descoperit că cele mai prospere culturi au fost acelea care au menținut o etică maritală puternică. Fiecare civilizație care a abandonat această etică, inclusiv imperiile roman, babilonian și sumerian, au decăzut la scurt timp după liberalizarea practicilor sexuale. (15) O societate civilizată și productivă nu va rezista mult dacă adulții își abandonează copiii și unul pe altul ca să-și urmeze dorințele sexuale în afara căsătoriei.

Imaginați-vă o societate în care un număr mare de indivizi nu au o familie stabilă și trebuie să reziste de unii singuri. Fără familia naturală – care le satisface oamenilor cele mai elementare nevoi – haosul social se va instala curând. Dacă nu credeți, aruncați o privire la costul familiilor destrămate pentru America. Dacă reluăm constatările prezentate mai sus dintr-o perspecitvă diferită, putem înțelege mai bine impactul abandonului patern.

Mai întâi, copiii rezultați din familii fără tată:

  • Sunt de șapte ori mai supuși riscului de a trăi în sărăcie.
  • De șase ori mai supuși riscului de a comite suicid.
  • De două ori mai supuși riscului de a comite crime.
  • Femeile sunt de două ori mai supuse riscului de a rămâne însărcinate în afara căsătoriei.
  • Evoluează mai puțin academic și social.
  • Au o sănătate fizică și emoțională mai slabă la maturitate.

Apoi, copiii din familiile fără tată reprezintă:

  • 60 de procente din violatorii Americii
  • 63 de procente din cazurile de suicid în rândul tinerilor
  • 70 de procente din infractorii juvenili
  • 71 de procente din deținuții aflați în închisoare pe termen lung
  • 71 de procente din cazurile de abandon școlar
  • 72 de procente din criminalii americani adolescenți
  • 85 de procente din deținuții americani tineri
  • 85 de procente din tinerii americani cu probleme de comportament
  • 90 de procente din copiii care fug de acasă (16)

Una din problemele căsătoriilor între persoane de același sex este că va crește numărul copiilor fără tată. Vom vedea cum în articolele ce urmează.

Importanța căsătoriei este evidențiată și mai mult când luăm în considerare că bărbații și femeile pot face aproape orice singuri – putem mânca, respira, gândi, merge etc. fără altcineva. Singura excepție este procrearea. Cele două sexe au nevoie unul de altul pentru a procrea. Aceasta ar trebui să ne facă să înțelegem că bărbații și femeile există ca să procreeze și să crească copii împreună. De fapt, fără uniunea procreatoare a unui bărbat și a unei femei (și iertați-mă că fac o afirmație evidentă), nimeni nu ar putea exista, inclusiv homosexualii. Doar procrearea în sine, fără nimic altceva, ar trebui să ne spună destule despre importanța supremă a căsătoriei.

Unii vor spune: „Bine, dar există căsătorii care nu produc copii”. Da, dar nu vorbim de excepții, vorbim de căsătorie ca instituție. În timp ce unele căsătorii nu produc copii, cele care o fac sunt cărămizile pe care s-a clădit civilizația. Dacă există o instituție care este concepută pentru binele copiilor și al societății, aceea este căsătoria naturală. Cu alte cuvinte, căsătoria dintre un bărbat și o femeie există, în mod fundamental, pentru aducerea pe lume a copiilor, pentru binele lor și al civilizației societății. Acest lucru rămâne adevărat chiar dacă în unele căsătorii nu se întâmplă așa. Toate cărțile sunt gândite pentru a fi citite, chiar dacă unele nu sunt citite niciodată.

Este posibil pentru copii să înflorească în case fără mamele și tații lor biologici? Desigur, dar asta este mai degrabă excepția, decât regula. Structura familială este cel mai important factor în dezvoltarea copilului. Mama și tatăl iubitori furnizează în mod clar cea mai bună structură. Mai mult de zece mii de studii arată avantajele semnificative pe care copiii le experimentează când sunt crescuți de părinți devotați și iubitori. (17)

Căsătoria naturală vs. Relațiile homosexuale

Din păcate, relațiile homosexuale le refuză întotdeauna copiilor ori mama, ori tatăl. Activiștii homosexuali pretind, fără nicio dovadă, că părinții sunt „interschimbabili” – că doi bărbați sau două femei pot face o treabă la fel de bună în creșterea copiilor deoarece bărbații și femeile nu oferă nimic unic copiilor. (18)

Aceasta ridică următoarea întrebare pentru cei care fac o astfel de afirmație absurdă și nesusținută de dovezi: de ce ar fi bărbații și femeile interschimbabili ca părinți, dar nu ca parteneri sexuali? Adică, dacă bărbații și femeile chiar își pot schimba rolurile, atunci de ce nu s-ar căsători cu cineva de sexul opus?

Gândiți-vă la inconsistența pe care o găsim aici. Când vine vorba de gratificarea personală, activiștii homosexuali recunosc clar o mare diferență între sexe. Doar când ajungem la mult mai importanta prioritate a creșterii copiilor aceiași activiști spun că nu e nicio diferență între sexe. Copiii doar trebuie să aștepte puțin pe bancheta din spate împlinirea dorințelor sexuale față de același sex. Dr. Jennifer Roback Morse sintetizează atitudinea activiștilor homosexuali astfel:

„Adulții [homosexuali] sunt îndreptățiți să aibă ceea ce doresc. Copiii trebuie să se mulțumească cu ceea ce le dăm noi.”(19)

Oamenii care refuză ce este mai bine pentru copii pentru a se bucura de activitățile sexuale dorite arată că nu au în minte interesele copiilor. Acesta este un alt motiv pentru care relațiile homosexuale nu ar trebui niciodată echivalate cu căsătoria. Căsătoria înseamnă mult mai mult decât acuplarea sexuală așa cum știu toți copiii.

Când sintetizăm toate acestea, putem vedea cum căsătoria naturală produce copii, îi îngrijește cel mai bine, protejează și îmbogățește viețile adulților, stabilizează societatea. Nu-i așa că protejarea acesteia are sens? După cum vom vedea în capitolul 3, păstrarea căsătoriei exlusiv între bărbat și femeie va ajuta la protejarea căsătoriei naturale și a copiilor. Dar mai întâi, este nevoie să aruncăm o privire imparțială la efectele comportamentului homosexual.

(Va urma)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

6 See Marital status and longevity in the United States population, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16905719. For those not married, having never been married is the strongest predictor of premature mortality.7 Robert E. Rector, Patrick F. Fagan, and Kirk A. Johnson, “Marriage: Still the Safest Place for Women and Children,” The Heritage Foundation, www.heritage.org/research/family/bg1732.cfm.8 Patrick F. Fagan et al., “The Positive Effects of Marriage: A Book of Charts,” The Heritage Foundation, http://www.heritage.org/research/features/marriage/index.cfm. Charts 7-8.9 See Patrick F. Fagan et al., “The Positive Effects of Marriage: A Book of Charts,” The Heritage Foundation, http://www.heritage.org/research/features/marriage/index.cfm.

10 Michael J. McManus, “Why Is It in the Government’s Interest to Save Marriages?” The Heritage Foundation, http://www.heritage.org/research/family/WM80.cfm.

11 Ibid, Fagan, Chart 17.

12 Ibid, Fagan, Chart 29.

13 Ibid, Fagan, Chart 21.

14 Ibid, Fagan, Charts 16-29.

15 Joseph Daniel Unwin, Sex and Culture (London: Oxford University Press, 1934).

16 Most of these fatherless statistics, with references to their original sources, can be found here: http://fathersforlife.org/divorce/chldrndiv.htm.

17 Dr. James Dobson, Marriage Under Fire, (Sisters, Oregon, Multnomah), 2004, pg. 54.

18 Even pro-homosexual researchers admit that homosexual parenting studies are flawed because political views often bias the findings. Contrary to what some studies supposedly found, the sexual behavior of the parents does affect children. See Kelley O. Beaucar, “Homosexual Parenting Studies are Flawed, Report Says,” July 18, 2001. http://www.foxnews.com/story/0,2933,29901,00.html. For a personal testimony of someone who grew up in a homosexual household and staunchly opposes it, see Dawn Stefanowicz’s book Out from Under: The Impact of Homosexual Parenting, (Annotation Press, 2007). You can read her moving testimony at http://www.dawnstefanowicz.com.

19 Dr. Jennifer Roback Morse, Marriage and society and the boundaries of gay adoption, posted online at http://www.jennifer-roback-morse.com/articles/gay_adoption.html. – See more at: http://www.allaboutlove.org/natural-marriage.htm#sthash.atKBPtsP.dpuf

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button