sexualitate

Live Action lansează serialul „Adevărul despre sex”: Prima „revoluție sexuală” a avut loc Imperiul Roman

În primul videoclip din seria „Adevărul despre sex”, fondatoarea și președinta Live Action, Lila Rose, compară etica sexuală a Imperiului Roman cu cea a creștinismului, arătând că primii creștini au declanșat o „revoluție sexuală” care a transformat lumea în bine. Lila Rose se întreabă dacă o astfel de transformare ar fi posibilă și astăzi.

Deși mulți oameni asociază termenul de „revoluție sexuală” cu secolul XX, o revoluție sexuală masivă a avut loc în Roma Antică, după ce creștinismul a prins rădăcini. Totuși, aceea a fost foarte diferită de revoluția sexuală modernă.

Nu prea exista moralitate sexuală în Imperiul Roman, iar statutul social era singurul lucru care avea impact asupra a ceea ce era permis din punct de vedere sexual. De exemplu, un bărbat liber cu un statut superior putea să întrețină relații intime cu oricine dorea, atâta timp cât persoana respectivă era dintr-o clasă inferioară.

Sclavii o duceau cel mai rău, în special copiii, deoarece erau văzuți ca niște obiecte care trebuiau folosite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avortul și infanticidul erau, de asemenea, permise în cazul în care soțul sau tatăl nu dorea copilul.

Creștinismul promovează egalitatea de două milenii

În această lume abuzivă din punct de vedere sexual a venit creștinismul, aducând învățătura că toate ființele umane sunt făcute după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

„Învățătura creștină a bazat etica sexuală pe valoarea egală a tuturor persoanelor umane și a susținut căsătoria monogamă, liber aleasă, între o femeie și un bărbat ca singurul context acceptabil pentru relațiile intime”, explică Lila Rose în film. 

În timp ce etica sexuală romană accepta infidelitatea, libertinajul sexual și tratarea oamenilor ca bunuri de consum, creștinismul a mers împotriva acestui curent dominant, învățând că soții ar trebui să păstreze fidelitatea unul față de celălalt. Creștinismul susținea că toți oamenii ar trebui să fie tratați cu demnitate și că relațiile intime ar trebui să se desfășoare exclusiv în cadrul căsătoriei, care este o relație asumată între parteneri.

Treptat, aceste idealuri creștine au început să se răspândească și să răstoarne multe dintre obiceiurile romane. Creștinii au început să salveze copiii abandonați de părinți, învățând în același timp că femeile și sclavii au valoare și demnitate egale cu toți ceilalți oameni. Divorțul unilateral și infanticidul nu mai erau considerate acceptabile.

Revoluția sexuală din secolul XX distruge „revoluția sexuală” creștină

„Departe de a impune un patriarhat opresiv, etica sexuală creștină a oferit rang egal tuturor membrilor societății”, explică Lila Rose. „Valoarea sclavilor, a femeilor și a copiilor nu se mai baza pe statutul lor social, ci pe statutul lor de copii ai lui Dumnezeu. Căsătoria fidelă și liber aleasă, nu statutul social, a devenit măsura moralității sexuale.”

Etica sexuală creștină a devenit în cele din urmă normativă în lume, văzând relațiile intime ca fiind menite să se desfășoare în mod optim în cadrul legăturii căsătoriei între un bărbat și o femeie, care au o atitudine de deschidere față de nașterea de copii.

Pe măsură ce conceptul de monogamie s-a impus, relațiile sexuale în afara căsătoriei au fost dezaprobate, iar ideea de a proteja copiii, femeile și sclavii vulnerabili a devenit mai larg acceptată.

Astăzi, revoluția sexuală modernă a cimentat destrămarea eticii sexuale care a fost considerată model timp de 2.000 de ani, avertizează Lila Rose în primul episod din serialul online.

O combinație de ideologii toxice a contribuit la acest lucru, inclusiv marxismul, feminismul de al doilea val și post-relativismul hedonist. Deși revoluția sexuală de astăzi se bazează pe promisiunea de egalitate pentru femei, ea nu își îndeplinește această promisiune. În schimb, a distrus viețile și fericirea a milioane de ființe umane.

Ca să facem avortul ilegal, trebuie mai întâi să reparăm cultura care îl generează

Fondatoarea și președinta Live Action, Lila Rose, a declarat într-un comunicat de presă despre serial:

Într-un comunicat de presă prilejuit de lansarea serialului, Lila Rose, fondatoarea Live Action, a transmis: „Zilnic, în America, peste 2800 de copii nenăscuți sunt uciși cu brutalitate prin avort. Aceste evenimente zilnice cu victime în masă reprezintă o criză de proporții masive. Această va fi curmată doar prin protecția totală oferită vieții umane prin transformarea avortului într-un lucru de neconceput. Pentru a face avortul de neconceput și, în final și ilegal, trebuie mai întâi să reparăm cultura care generează avortul”.

„Aproape 9 din 10 copii care sunt avortați au părinți necăsătoriți. O cultură care promovează întreținerea de relații intime în afara căsătoriei este o cultură care nu prețuiește viața”, adaugă Lila Rose.

„Pentru a pune capăt avortului, trebuie să abordăm elefantul din cameră – promiscuitatea sexuală galopantă și confuzia din zilele noastre, care cresc cererea de avort. Ca și cultură, etica noastră sexuală reflectă cine suntem și ne modelează viitorul colectiv. Trebuie să redescoperim adevărul despre sex, să prețuim căsătoria și să creăm o societate în care fiecare copil își poate exercita dreptul de a avea atât o mamă, cât și un tată iubitor, care sunt căsătoriți.”


Păcatul lui Adam și falsa cunoaștere: De ce educația sexuală contraceptivă nu este educație propriu-zisă


SINTEZĂ: Educația sexuală, de la Rusia Sovietică la Organizația Mondială a Sănătății. Rădăcinile bolșevice ale unor politici publice contemporane


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button