adolescenţicontraceptiesexualitate

Anglia: Implanturi contraceptive la fetele de 10 ani, fără acordul părinților

dreamstimefree_126346
©  | Dreamstime Stock Photos


de Steve Weatherbe,
LifeSiteNews.com, 19 ianuarie 2015

Cotidianul britanic Daily Mail a realizat o anchetă în urma căreia aflat, pe baza dreptului la informare publică, faptul că, din 2010 încoace, autoritățile de sănătate din Marea Britanie au realizat, pe bani publici și fără acordul părinților, implanturi contraceptive la pre-adolescente și adolescente cu vârste pornind de la 10 ani, astfel: un implant la o fată de 10 ani, 53 la fete de 12 ani, 281 la fete de 13 ani, 3.000 la fete de 14 ani și 6.300 la fete de 15 ani.

Implanturile implică eliberarea în organism a unei doze mari de progesteron (hormon care favorizează cancerul de sân, mai ales la femeile care nu au dus încă la termen nicio sarcină) și nu au fost niciodată testate pe grupe de vârstă mai mici de 18 ani. La femeile adulte, printre efectele adverse cunoscute, se numără greața, schimbările bruște de dispoziție, acneea și durerile de cap.

Organizațiile pro-familie și pro-viață au protestat, pe motiv că această practică favorizează exploatarea sexuală a minorelor. Norman Wells de la Family Education Trust a declarat, citat de Daily Mail: „Oferirea de implanturi cotraceptive fetelor înseamnă să le dai undă verde pentru a se implica în activitate sexuală ilegală, răpindu-le protecția oferită de legea care stabilește vârsta pentru consimțământul sexual” și care la ora actuală este de 16 ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Paul Tully, Secretar General la SPUC, Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți, din Anglia, a declarat, citat de LifeSiteNews.com: „Ne îngrijorează faptul că o copilă care ia contraceptive este mult mai vulnerabilă când e presată să facă sex și e mai predispusă să ajungă și la avort”.

În plus, acesta a avertizat și că o astfel de practică nu face decât să vină în sprijinul grupurilor care cer reducerea vârstei pentru consimțământul sexual, o cerință la care de altfel 84% din englezi se opun, conform unui sondaj BBC din 2010. În Anglia, vârsta minimă pentru consimțământul sexual este, la fel ca și în România, de 16 ani. Aceasta datează din 1885, când societatea civilă engleză a cerut mărirea vârstei consimțământului sexual de la 13 ani, pentru a evita prostituția copiilor.

Dr. Donna Harrison, director executiv la Asociația Americană a Medicilor Obstetricieni și Ginecologi Pro-Viață, a declarat, citată de LifeSiteNews.com, că un copil de 10 ani nu trebuie lăsat să continue activitatea sexuală, chiar dacă a început-o deja: „Un copil de 10 ani care este activ sexual nu poate fi decât abuzat prin definiție. La zece ani nu poate fi vorba de consimțământ informat”. Ea a mai declarat că medicii care le furnizează copiilor contraceptive cu acțiune pe termen lung ar trebui supuși unei anchete polițienești, deoarece pot deveni complici la un caz de molestare sexuală. De aceea, a propus ca medicii să fie obligați să anunțe poliția în cazul în care un părinte își dă acordul pentru administrarea de anticoncepționale propriului copil, deoarece se prezintă suspiciunea de exploatare sexuală sau incest.

Legea engleză nu cere, însă, consimțământul părinților atunci când li se prescriu minorelor contraceptive sau când acestea cer un avort.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button