adopţieMarxism culturalreligie

Ce declară Vasile Bănescu despre postarea deputatului USR Iulian Bulai despre nașterea lui Iisus Hristos. Care a fost de fapt miza postării

de Redacția Stiripentruviata.ro

Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a reacționat la afirmațiile deputatului USR Iulian Bulai referitoare la semnificația marelui praznic al Nașterii lui Iisus Hristos. Antena3.ro relatează declarația sa:

„Patriarhia Română nu comentează declarații al căror grad de penibilitate este întrecut doar de acela al obrăzniciei provenite din incultura și ideologizarea dezonorante ale celor care le fac. A profera o blasfemie în preajma sărbătorii Crăciunului într-o țară eminamente creștină spune totul despre autorul ei.”

Deputatul Iulian Bulai este un susținător fanatic al adopțiilor internaționale

Postarea de Crăciun a lui Bulai a avut o altă miză: promovarea adopției. Dar deputatul Bulai este un susținător fanatic al adopțiilor internaționale. Proiectul lui de înlesnire a mecansimului de adopție din România s-a împotmolit din cauză că inițiativa legislativă a deputatului propunea reluarea adopțiilor internaționale, punct care pentru Bulai a fost nenegociabil.

„În urma anunțului deputatului Iulian Bulai că propunerea pentru o nouă lege a adopției include reluarea adopțiilor internaționale, acest element a stârnit vechile controverse. Pentru că introducerea lor ar duce la exact aceleași probleme pentru care ele au fost sistate!”, scria cititorul Florin Lucescu într-o opinie publicată de Stiripentruviata.ro în noiembrie 2017.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adopțiile internaționale au fost oprite în urma a două rapoarte care au constatat același lucru, la 4 ani distanță unul de altul. În raportul UNICEF din 1997, se arăta că adopțiile internaționale nu se fac în interesul copiilor, ci în interesul unor interese materiale. În raportului devastator al baronesei Emma Nicholson din 2001, se arăta că România „violează sistematic Convenția ONU privind drepturile copiilor”.

În 2006, în urma unor presiuni internaționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a dat o declarație în care „face apel către toți cei care doresc să sprijine reforma din domeniul protecției copilului să acționeze în sensul interesului superior al copiilor români și nu să susțină reluarea exportului de carne vie.” Tot atunci, ANPDC a anunțat că nu știe nimic despre 1.150 de copii adoptați în străinătate după 1997.

Adopții internaționale = Adopții homosexuale

Cititorul nostru ne atenționa în opinia trimisă acum doi ani că deputatul Bulai a fost consiliat în problema adopțiilor internaționale de Vișinel Bălan, susținător activ al „căsătoriei homosexuale”. Să nu uităm că adopțiile internaționale ar însemna implicit furnizarea de copii români cuplurilor homosexuale din Occident.

Nu există un mecanism de supraveghere a adopțiilor internaționale

În plus, la ora actuală nu există un mecanism internațional credibil de supraveghere a adopțiilor internaționale, iar cazul copiilor Smicală, ținuți cu forța în sistemul de protecția copilului, ca și cel al copiilor lui Florin Barbu, adoptați de un cuplu de homosexuali britanici, au demonstrat impotența statului român de a-și apăra copii.

O anchetă Reuters din 2013 arăta că americanii care „se plictisesc” de copiii adoptați din alte țări îi trimit înapoi sau „îi oferă pe Internet” oricăror doritori. Ancheta a determinat reprezentanții Departamentului de Stat SUA (ministerul american de externe) să recunoască faptul că ei nu urmăresc parcursul copiilor adoptați din alte țări odată ce aceștia intră în SUA și că practic nu există niciun mecanism de supraveghere al adopțiilor internaționale care se fac în SUA. Acesta vine în conflict cu afirmațiile fostei șefe a adopțiilor din România, care spunea în cazul adopției forțate a Sorinei Lucan din Baia de Aramă că agenția pe care o reprezenta avea omologi în SUA care puteau ajuta la urmărirea evoluției Sorina în familia de adopție.

Deputatul Iulian Bulai scrisese pe Facebook de Crăciun:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button