adopţie

De ce nu renunță deputatul Iulian Bulai la adopțiile internaționale, deși pentru ele riscă să piardă susținerea restului legii adopției?

Florin Lucescu, Stiripentruviata.ro, 27 noiembrie 2017 – Astăzi, deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a postat pe pagina sa de Facebook un nou clip menit să îi convingă pe români să își roage reprezentanții în Parlament să susțină  schimbarea legii adopției în sensul propunerii sale.

După ce arată statisticile care conving pe oricine că România are nevoie de îmbunătățirea legii adopției, prima soluție pe care o propune Iulian Bulai este… adopția internațională.

Adopțiile internaționale au fost oprite în urma a două rapoarte care au constatat același lucru, la 4 ani distanță unul de altul. În raportul UNICEF din 1997, se arăta că adopțiile internaționale nu se fac în interesul copiilor, ci în interesul unor interese materiale. În raportului devastator al baronesei Emma Nicholson din 2001, se arăta că România „violează sistematic Convenția ONU privind drepturile copiilor”. În plus, Emma Nicholson a declarat că soluția cea mai bună pentru orfanii din România este încredințarea acestora asistenților maternali:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

România e o sursă minunată de asistenți maternali, pentru că aici instituția familiei, valorile familiei sunt foarte dezvoltate. Aici, oamenii înțeleg ce este familia.

Tot ea explica faptul foarte simplu de înțeles că adopțiile internaționale nu ar trebui încurajate nicăieri în lume, pentru că, după ce copilul pleacă din țara sa, el intră în alt sistem „și numai Dumnezeu știe ce-i rezervă viitorul”.

În 2006, în urma unor presiuni internaționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a dat o declarație în care „face apel către toți cei care doresc să sprijine reforma din domeniul protecției copilului să acționeze în sensul interesului superior al copiilor români și nu să susțină reluarea exportului de carne vie.” Tot atunci, ANPDC a anunțat că nu știe nimic despre 1.150 de copii adoptați în străinătate după 1997.

În urma anunțului deputatului Iulian Bulai că propunerea pentru o nouă lege a adopție include reluarea adopțiilor internaționale, acest element a stârnit vechile controverse. Pentru că introducerea lor ar duce la exact aceleași probleme pentru care ele au fost sistate!

În mod straniu, Deputatul nu renunță la acest punct, care îi pune în pericol real susținerea de care are nevoie pentru lege. Ba mai mult, trece adopția internațională ca primă soluție în clipul postat astăzi.

Chiar și la comentariile primite, majoritatea exact pe tema adopțiilor internaționale, dă dovadă de o înverșunare stranie. Iată un comentariu și răspunsul lui:

Cobzaru Corneliu: După ce jumate din Moldova au plecat cu copii cu tot in tări straine n-o mai rămas decat să trimiteți copii in strainatate? Mai bine v-ați ocupa cum sa-i cresteti, sa-pregatiți pentru noi generații

Iulian Bulai: Domnule Cobzaru Corneliu va mulțumesc pentru reacția pozitivă (n.n. sic!) la propunerea mea de modificare și completare a Legii adopției în România. Propunerea de lege urmărește ca fiecare copil abandonat să ajungă într-o familie – cu prioritate familia românească. Adopția internațională este ultima variantă dacă nici un cetățean sau familie românească nu-l dorește. Cred cu tărie că fiecare copil are dreptul la o familie iar misiunea mea este să creez cadrul legislativ pentru a da șansă copiilor abandonați la o familie.

Cel care i-a sărit în ajutor în urma criticilor pentru menționarea ca primă soluție a adopțiilor internaționale este consilierul său pe această problemă, Vișinel Bălan. Dar Vișinel Bălan susține energic „căsătoria homosexuală”, el însuși având „o frumoasă poveste de dragoste cu un băiat.”

Așa că nu va fi de mirare dacă în câțiva ani „conservatorul” Iulian Bulai și Vișinel Bălan, care consideră că „oamenii trebuie să înțeleagă că a iubi este cel mai frumos sentiment pe care ni l-a dat Dumnezeu” (cu referire la „căsătoria” homosexuală), vor susține adopția copiilor de către „familiile” homosexuale. Că exact așa s-a întâmplat în țările care au aprobat parteneriatul civil între homosexuali.

#schimbămlegeaadopției #fiecarecopilmerităofamilie

Această opinie a fost primită pe adresa stiripentruviata@gmail.com. Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button