adopţie

Șase copii biologici și șapte adoptați: „La momentul potrivit, Dumnezeu ni i-a sădit în inimă”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Michelle Torppey și soțul ei, Wade, provin din familii numeroase, cu opt, respectiv șase copii. La rândul lor, au șase copii biologici care sunt deja adulți sau adolescenți. Acum, când aceștia se pregătesc să zboare din cuib, familia a adoptat șapte frați dintr-un orfelinat ucrainean.

De Ziua Adopției (17 noiembrie), Michelle Torppey a povestit pentru revista PEOPLE despre această adopție neobișnuită.

Totul a început în 2018 și 2019, când cei opt membri ai familiei au găzduit în perioada  Crăciunului cinci frați dintr-un orfelinat ucrainean.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Organizația Open Hearts and Homes for Children aducea în SUA copii din Letonia și Ucraina pentru ca aceștia să petreacă Crăciunul într-o familie. Când familia Torppey a văzut fotografia celor cinci frați, soțul, Wade, a zis: „Să-i luăm pe toți cinci la noi de Crăciun!”

„Copiii noștri au fost cam sceptici, dar până la urmă ne-am îndrăgostit cu toții de ei”, povestește mama, Michelle.

Însă Michelle se gândea cum aveau să-și permită aceasta: șapte taxe de facultate, șapte guri în plus de hrănit și așa mai departe.

Cei cinci copii făceau parte dintr-o familie cu 10 frați, din care trei deja mari și doi mai mici. Cei mici nu puteau fi separați de ceilalți cinci. A fost greu de găsit o agenție de adopție care să-și asume dosarul, iar hârtiile au durat nespus de mult, mai ales că pandemia a încetinit totul.

Acum, că cei șapte au ajuns în sânul noii familii, se pune problema cum să gestionezi o familie atât de mare.

„Dar cei șase ai mei sunt incredibili de implicați. Fac cumpărături, îi pregătesc pe cei mici pentru școală și îi duc și îi aduc cu mașina”, povestește Michelle.

John, cel mai mare dintre copiii biologici ai familiei, în vârstă de 27 de ani, este antrenorul de fotbal al echipei de fete în care joacă două din surorile lui biologice, Zoey și Anna, și două din surorile adoptive, Olena și Leeza.

Carla, alt copil biologic al familiei, este pe fază cu orice cumpărătură. „Ea și cu prietena mea cea mai bună, Karen, îmi aduc orice am nevoie la orice oră, nu trebuie decât să dau un sms”, povestește mama.

Cei 13 copii ai familiei Torppey. Foto: Renee Ash Photography

Ba o și sună atunci când se opresc pentru ele să cumpere ceva: „Ai nevoie de ceva? Ce să-ți aduc?”

Fiica cea mare a familiei, Taylor, este căsătorit în statul Wisconsin. Ea și fratele cel mare, John, au învățat ucraineană și rusă și pot fi translatori la nevoie.

Toți au slujbe, dar există un program după care contribuie fiecare la nevoile familiei. „Este haotic, doar toată lumea e fericită când se întoarce de la școală”, spune Michelle.

„Toată lumea vine în fugă de la fotbal și se stă la rând pentru duș, după care își fac temele. Cina înseamnă de obicei 30-40 de sendvișuri. „Am dublat cantitățile. Fac totul ca până acum, dar mai mare”, povestește mama.

De asemenea, spune ea, „am stabilit clar: când noi le spunem să facă ceva, nu o spunem de două ori. Regulile nu sunt pentru că nu-i iubim, ci pentru că este nevoie de ele, deci tocmai pentru că îi iubim”.

Michelle mai spune că, deși se aștepta la probleme mai mari, după cum se știe în cazurile de adopție, la ei acestea au fost mult mai puțin semnificative.

„S-au schimbat niște camere, dar în final toată lumea a fost mulțumită de propria cameră”, afirmă Michelle. „Patru fete folosesc una din băi, iar trei băieți pe cealaltă. Sunt pur și simplu recunoscători.”

Tot timpul este cineva care se oferă să spună o rugăciune la masă. Băieții cei mici spun de obicei: „Mulțumim, Iisuse pentru …” și îi enumeră pe toți cei din familie: „Pentru Wade, Michelle, John, Taylor… ”. Mulțumesc pentru America, pentru camera lor, thank you pentru… ketchup, care le place mult, pentru mâncarea lor preferată, atunci când le-o gătește Michelle.

„Adesea, când gătesc, Senia, care are opt ani, îmi spune pe nepregătite lucruri de genul: «Michelle, te iubesc. Ești un bucătar bun și o mamă bună»”, povestește mama adoptivă.

„Au avut o viață grea, și-au pierdut părinții, dar se pare că Dumnezeu a avut un plan cu ei. Deși nu-i cunoaștem de mult, la momentul potrivit Dumnezeu ni i-a sădit în inimă.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button