adopţiehomosexualitatelibertate de conștiință

Adopția de către cupluri de același sex: Judecător britanic suspendat pentru favorizarea familiei naturale

richard_page_306_455_55

de Steve Weatherbe, LifeSiteNews.com, 20 ianuarie 2015

Richard Page, un judecător în vârstă de 68 de ani din Marea Britanie, de confesiune creștin evanghelică, a fost de curând suspendat și condamnat de cele mai înalte autorități juridice ale țării sale la o sesiune de re-educare de o zi.

Motivul? În timp ce discuta cu confrații săi despre un caz, el și-a exprimat opinia că, pentru un copil adoptat, ar fi mai bine să aibă și mamă, și tată, în loc să fie crescut într-un cuplu format din persoane de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Imediat, colegii l-au acuzat că pune vederile creștine înaintea grijii pentru persoanele LGBT. A fost suspendat din rândul celor care se ocupau de caz și reclamat de colegi. S-a întrunit un comitet special și, pe lângă suspendarea temporară, s-a formulat și recomandarea de a fi îndepărtat cu totul din primul nivel al magistraturii, adică tocmai din rândul judecătorilor care se ocupă de cazurile ce privesc familia și tineretul.

Singura măsură care s-a luat a fost, însă, emiterea unui avertisment pe numele său și obligarea sa de a asista la o sesiune de re-educare de o zi, pe care acesta a calificat-o ulterior astfel: „Suna foarte similar cu ce se auzea în țările comuniste, se vorbea întruna de echitate și diversitate”.

Judecătorul Page e declarat, citat de LifeSiteNews.com, că experiența sa din domeniul sănătății mintale, pe care a dobândit-o în câmpul muncii înainte să devină judecător, i-a demonstrat că „problemele produse de experiențele din copilărie adesea ajung să se manifeste doar când respectivele persoane au împlinit 40-50 de ani”. De aceea, din moment ce cuplurile gay au început să adopte copii doar de câțiva ani, este prematur să se poată demonstra cu certitudine beneficiența acestui demers pentru copiii respectivi.

„Avocatul meu mi-a spus că cei care mi-au sugerat să pun drepturile cuplurilor de același sex mai presus decât propria credință religioasă se înșală. Curtea Europeană de Justiție mi-ar da câștig de cauză”, a mai declarat judecătorul britanic.

Există și numeroase studii care confirmă opinia acestuia. Unul dintre ele a fost realizat de prof. Douglas Allen de la Universitatea „Simon Fraser” din Canada. El a studiat mii de cupluri hetero- și homosexuale preluate la întâmplare din datele de recensământ canadiene și a descoperit că probabilitatea de a absolvi liceul era cu aproape o treime mai mică în cazul tinerilor crescuți de cupluri de același sex decât în al celor proveniți din familii naturale (heterosexuale).

De curând, stiripentruviata.ro a prezentat un studiu realizat în 2012 de sociologul Mark Regnerus de la Universitatea din Texas, SUA, și care a concluzionat că tinerii crescuți de cupluri de același sex prezintă mai multe probleme emoționale și de relaționare decât cei crescuți de cupluri heterosexuale.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button