homosexualitate

Remus Cernea, Mihai Sturzu și alți trei deputați independenți propun un nou proiect al parteneriatului civil

Foto: Facebook
Foto: Facebook

În iunie 2014, Parlamentul României a respins primul proiect de legiferare a parteneriatelor civile. De atunci, la fiecare trei-patru luni, deputatul a redepus același proiect. Cea mai recentă reluare a propunerii legislative a avut loc de curând. Deși a solicitat dezbaterea în regim de urgență, aceasta i s-a refuzat.

„Parteneriatul civil este un contract încheiat în fața unui notar public, fără nici un fel de discrimare, între două persoane adulte de sex diferit ori de același sex, care consimt să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprjinului reciproc și a egalității în drepturi”, se precizează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Remus Cernea susține:

Ar fi o singularitate a țării noastre de neînțeles pentru lumea democratică dacă România nu va legifera în sensul recunoașterii parteneriatului civil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Din punct de vedere al dreptului european, reglementarea parteneriatului civil nu reprezintă o cerință europeană, ci cade exclusiv sub incidența reglementărilor naționale ale statelor membre (…). Numeroase prevederi ale actelor juridice europene și internaționale consacră principiul căsătoriei, și nu pe cel al concubinajului dintre doi parteneri sau al parteneriatului civil. Această realitate este recunoscută de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, precum și de alte norme europene și internaționale referitoare la drepturile omului”, se spune în avizul Consiliului Legislativ, care a permis totuși intrarea legii pe agenda dezbaterilor din Parlament.

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și Deputata Diana Tușa: „Parteneriatul civil sau tactica salamului”

Citește și Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (I) 

Citește și „Părintele” căsătoriei gay: „Urmează mariajul în grup”

Citește și Judecătorul șef al Curții Supreme de Justiție a SUA: Decizia de a legaliza căsătoriile gay deschide calea pentru POLIGAMIE

Citește și  Teolog ortodox francez: „Căsătoria nu este o invenție a societății, ci o realitate fundamentală a vieții”

Citește și Ziua în care m-am hotărât să nu mai fiu homosexual

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button