Marxism cultural

Paul Bașotă: „Asia Bibi rămâne în Pakistan; cu soarta ei sunt în joc multe valori occidentale”

de Paul Bașotă, Facebook

– Asia Bibi rămîne în Pakistan, pentru judecarea apelului făcut de primul ministru. Procesul pare infinit. Între timp, mii de islamiști cer pe străzi moartea ei.

– Cu soarta ei sînt în joc multe din valorile occidentale: libertatea de expresie, a convingerilor religioase, libertatea de mișcare, domnia legii, demnitatea umană, separația între religie si stat. Dacă occidentul nu luptă pentru Asia Bibi, atunci pentru ce ar mai trebui să lupte?

– “Dacă Asiei Bibi îi este refuzat azilul în UK, atunci la ce naiba mai folosește sistemul de azil?” – Ayaan Hirsi Ali

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– O Londră în care predicatorul radical, de origine pakistaneză, suporter al ISIS, Anjem Choudary, este liber și confortabil, în timp ce creștina pakistaneză Asia Bibi ar fi în nesiguranță și amenințată, este sfîrșitul occidentului așa cum îl cunoșteam.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button