adopţiecriza de sarcinăfamiliemiracolul vieţii

Un nou-născut sănătos salvat cu ajutorul unei instalații de tip Baby Box din Arkansas

Adaptat după Bridget Sielicki, First responders retrieve healthy newborn from baby box in Arkansas

Un bebeluș născut cu doar 24 de ore în urmă fost încredințat marți într-o instalație de tip Baby Box (cutie pentru copii) Safe Haven amplasată la o stație de pompieri din Benton, Arkansas. Aceasta a fost a doua încredințare la baby box-ul din această locație care a avut loc din anul 2020.

„Alarma a sunat la Safe Haven Baby Box, situată în afara clădirii. Primii respondenți au investigat și au descoperit că un nou-născut, în vârstă de mai puțin de 24 de ore, fusese pus în interiorul cutiei”, a declarat Matt Thibault, purtător de cuvânt al orașului Benton.

Organizația Safe Haven Baby Box oferă cutii monitorizate cu temperatură controlată în care părinții își pot încredința în siguranță și în mod anonim bebelușul. Atunci când un copil este plasat înăuntru, se declanșează o alarmă, alertând ajutoarele. Cutiile sunt instalate în locuri precum stații de pompieri, secții de poliție sau spitale, astfel încât cei care răspund la urgențe să se poată ocupa imediat de bebelușul încredințat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Legea privind adăpostul sigur din statul Arkansas permite părinților să își predea copilul până la 30 de zile de la naștere.

Într-un comunicat de presă, Russ Evans, șeful pompierilor din Benton, a declarat:

„Copilul era sănătos și bine îngrijit. Am înțeles că mama a călătorit din afara statului pentru a-și încredința copilul, deoarece statul ei nu oferă această opțiune anonimă și sigură. Un mesaj pentru mamă: vă mulțumim pentru decizia luată și pentru că ați lăsat Departamentul de Pompieri Benton să facă parte din călătoria dumneavoastră de viață. Vă informăm că copilul dumneavoastră este sănătos și uimitor de frumos. Dumnezeu să vă binecuvânteze.”

Monica Kelsey, CEO și fondator al Organizației Safe Haven Baby Box, a lăudat, de asemenea, curajul mamei de a încredința copilul: „Sunt atât de recunoscătoare că această mamă a ales o opțiune sigură pentru copilul ei. S-ar putea să nu știm niciodată motivul pentru care au folosit această cutie pentru copii, dar știm cât de mult și-a iubit copilul.”

De la înființarea sa, organizația Safe Haven Baby Box a salvat peste 120 de bebeluși.

Dispozitivele de tip Baby Box sunt legale în foarte multe țări din lume și s-au dovedit a fi salvatoare de vieți.

În România, în fiecare an, la Marșul pentru viață, printre alte măsuri legislative de sprijin pentru femei și copii, este promovată legiferarea plasării de instalații speciale de tip „baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, unde mamele care consideră că nu își pot îngriji copiii îi pot încredința în condiții de siguranță – ca ultimă soluție la o situație de criză, ele pot preveni pruncuciderea și abandonul copiilor nou-născuți.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button