familie

16 septembrie 2017: Declarația de la București a societății civile din România care susține organizarea Referendumului privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României

Noi, organizațiile semnatare ale prezentei Declarații,

văzând că:

  • reprezentăm prin numărul nostru cea mai mare parte a societății civile din România,
  • clasa politică românească tergiversează din varii pretexte organizarea referendumului solicitat prin inițiativa cetățenească semnată de cele 3 milioane de români,
  • un astfel de demers este legal, democratic și nu poate fi desconsiderat prin încălcarea nu doar a voinței milioanelor de români care au semnat pentru el, ci și a obligației legale a organizării referendumului, obligație prevăzută de art. 6 alin. 2 din Legea 3/2000, în vigoare în prezent.

DECLARĂM

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  1. Respingem categoric încercarea clasei politice românești de tergiversare, atât a punerii pe ordinea de zi a Camerei Senatului spre adoptare a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituția României, cât și a organizării propriu-zise a referendumului.
  2. Solicităm membrilor Senatului să pună imediat pe ordinea de zi proiectul de lege sus-menționat. În acest sens, prezenta Declarație este înaintată Senatului sub calificarea cererii imperative a societății civile, adresată membrilor Senatului cu acest obiect de a pune imediat pe ordinea de zi a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituția României.
  3. Solicităm clasei politice românești și tuturor instituțiilor publice constituționale să procedeze de urgență la organizarea referendumului solicitat de cele 3 milioane de români. În caz contrar – respectiv în ipoteza neorganizării referendumului ori în ipoteza tergiversării lui de o asemenea manieră încât data la care s-ar putea organiza să fie una total nepotrivită raportat la calendarul activităților societății (respectiv lunile decembrie – februarie) noi, societatea civilă, vom considera aceasta o sfidare a voinței juridice a poporului român.
  4. Solicităm instituțiilor publice abilitate să determine sistarea campaniei de defăimare publică a românilor care au semnat ori care susțin inițiativa civică ce face obiectul prezentei Declarații, tocmai pentru asigurarea climatului legal și democratic pentru finalizarea acestui demers de către factorii instituționali prevăzuți de lege.
  5. Respingem, totodată, orice încercare de politizare sau de confiscare politică a inițiativei cetățenești a celor 3 milioane de cetățeni români.

Prezenta Declarație va fi înaintată Camerei Senatului, Președintelui României, Președintelui Curții Constituționale și președinților principalelor partide din România.

Semnatarii prezentei declarații sunt următorii:

Comitetul de Inițiativă Cetățenească privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României
prin Președintele Mihai Gheorghiu,
în calitate de inițiator al acestui demers.

Coaliția pentru Familie, cu următoarea componență semnatară,
în calitate de susținători ai acestui demers

Platforma Civică pentru Drepturi și Libertăți ÎMPREUNĂ, compusă din 1000 de ONG-uri și intelectuali de pe teritoriul întregii Românii,
prin împuternicit Mihai Gheorghiu,
conform actului adițional la protocolul de constituire a Platformei


Ajută la creșterea ratingului paginii de Facebook a Platformei ÎMPREUNĂ! Dă Like la pagină și acordă-i rating maxim, de 5* la secțiunea Reviews.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button