familie

Președintele Klaus Iohannis: „Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară”

14884594_1156013607819222_6783875851360084120_o

PSD a declarat joi, 10 noiembrie 2016, prin vocea Liviu Dragnea, președintele partidului, că sprijină organizarea unui referendum pe tema clarificării termenului de „căsătorie” în Constituția României (ca „uniune între un bărbat și o femeie” în loc de „uniune între soți”, cum este acum).

Până luni, 14 noiembrie 2016, Coaliția pentru Familie a avut protocoale de colaborare pentru organizarea referendumului și cu PNL și ALDE.

Marți, 15 noiembrie 2015, jurrnaliștii prezenți la un eveniment care s-a bucurat de participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, nu au scăpat ocazia de a-l întreba ce părere are despre protocoalele semnate de Coaliție cu cele mai importante partide. Acesta a răspuns:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară.

Deoarece, în toate declarațiile sale anterioare, președintele s-a arătat preocupat de conceptul de toleranță, jurnaliștii l-au întrebat cum se mai poziționează în raport cu acest concept în noul context politic. Președintele Iohannis a răspuns:

Dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliției pentru Familie, înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranța.

Sursa: Stiripesurse.ro

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button