familie

Tensiune înainte de referendum. Președintele Uniunii Baptiste, răspuns pentru Pro Democrația: ‘Pentru aceasta chiar trebuie ieșit în stradă!’

Asociația „Pro Democrația” a întocmit o listă de „motive de ieșit în stradă”, printre care s-ar număra și demersul de modificare a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie. Pastorul Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, a reacționat rapid, afirmând că ieșirea în stadă este fezabilă, deși contraproductivă din punct de vedere al democrației:

Noi nu chemăm oamenii în stradă, dar îi rugăm pe senatori să ne deschidă drumul spre cabinele de vot!
În democrație, oamenii își pot exprima opiniile și pot tranșa anumite subiecte prin vot. Am observat că unii cheamă cetățenii români în stradă. Până aici totul este absolut normal. Toți putem folosi mijloacele legale pentru a atrage atenția. Numai că de data aceasta cei care vor să îi mobilizeze pe români au greșit enorm. Ei, o minoritate, cheamă oamenii în stradă pentru a încerca să influențeze oprirea unui proces absolut democratic. Inițiativa civică de clarificare a articolului 48 din Constituție, chiar dacă nu le convine unora, este un demers perfect legal. De cealaltă parte, noi, cei mulți, nu chemăm oamenii în stradă, noi îi chemăm la un vot onest și democratic. Sperăm din tot sufletul că guvernanții noștri vor face tot ce este legal și moral ca referendumul să aibă loc curând și să se desfășoare în condiții de normalitate și civilizație. Dacă, Doamne ferește, aleșii noștri vor asculta mai mult de Europa sau de câțiva guralivi anonimi și absenți în ce privește binele națiunii, vom chema și noi oamenii în stradă. Sigur, nu îi vom chema pentru revoluții sau să protestăm împotriva cuiva, ci pentru a cere să se respecte Constituția și legile țării. Pentru aceasta chiar trebuie ieșit în stradă! În consecință, continuăm să ne rugăm, să scriem, să justificăm, să răbdăm și să așteptăm. Sperăm că nu vom fi forțați să așteptăm prea mult…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pastorul Viorel Iuga i-a solicitat în mod public anul trecut președintelui Iohannis o poziție referitoare la referendumul pentru familie, iar acesta a dat un răspuns care făcea referire la fanatismul religios.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button