familiehomosexualitate

Președintele IOHANNIS este PENTRU CĂSĂTORIA între PERSOANE DE ACELAȘI SEX: „Este greșit să mergem pe calea fanatismului religios”

12671693_1000446430042608_7242030657210813199_o

Mediafax relatează în 19 octombrie 2016 că, înaintea plecării președintelui Iohannis la Consiliul European de la Bruxelles, un jurnalist i-a cerut acestuia să comenteze cu privire la subiectul inițiativei de modificare a Constituției pentru a proteja noțiunea de căsătorie ca instituție destinată exclusiv pentru famlia naturală.

Din răspunsul Președintelui României reiese că nu este un susținător al familiei naturale și al căsătoriei în acceptul ei natural și milenar. Iată cuvintele sale:

În privința modificării Constituției nu este rândul meu să vorbesc despre asta. O să vorbesc pe urmă. Ce pot să spun este că eu provin dintr-o minoritate etnică și dintr-una religioasă. Trebuie să revenim la toleranță, cu bune și cu rele. Nu toate grupurile etnice și religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare și să mergem pe calea fanatismului religios. Nu cred în ele și nu le sprijin. Sunt adeptul deschiderii și toleranței către celălalt.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Declarația președintelui a fost făcută de față cu reprezentanții presei străine și a apărut imediat pe o agenție de presă internațională, făcând înconjurul lumii în câteva ore: New York Times, Washington Post, Yahoo News etc

Declarația președintelui, care este de confesiune evanghelică, vine la numai câteva zile după ce pastorul baptist Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice din România, îl somase să se pronunțe public în favoarea căsătoriei „tradiționale” și a familei naturale.

11390191_10205536237378007_3966402918196599290_n

Pastorul Viorel Iuga (foto sus) este un fervent susținător al Coaliției pentru Familie și al demersului de modificare a Constituției pentru a consfinți prin lege căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie. Redăm mai jos mesajul postat de el pe profilul său de Facebook în cursul zilei de luni, 17 octombrie 2016:

Nu vă este permis!

Domnule președinte Klaus Iohannis,

Ați auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat și v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-ați promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegații, vă vedem la întâlniri despre care nu știm cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are niște valori pe care cred că le cunoașteți sau ar trebui să le cunoașteți. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a așteptat și continuă să aștepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-ați promis fapte, vă rugăm frumos să începeți cu niște vorbe.
În calitate de președinte al României, vrem să spuneți clar și răspicat ca că sunteți de partea familiei, că sunteți de partea normalității și că nu doriți să lăsați în urma mandatului o țară cu mai multe păcate legalizate.

Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebați cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei și nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte și nu ne permite să le folosim greșit. El este Creatorul Bisericii și nu îi permite să fie și să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului și nu ne permite să îl profanăm cum dorim. De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetățenii acestei țări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetățeni care iubim țara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignorați sau chiar să vă bateți joc de credința noastră, de convingerile noastre și de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.

Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar și pentru curajul de a fi de partea adevărului și de a-l mărturisi indiferent de riscuri.

La câteva ore după declarația președintelui, au început să apară pe rețelele de socializare online mesaje grafice pe modelul „Je suis Charlie”, cu „monograma” KWJ (inițialele numelui germanizat al președintelui României, Klaus Werner Iohannis):

14606372_1684035838579451_5267416108451366136_n

_iohannis

_iohannis_

14713676_1303096883043616_8433159502229415468_n

Alții i-au amintit Președintelui României, tot pe rețelele de socializare, că acești „fanatici religioși” l-au votat, cu toate că domnia sa făcea parte dintr-o minoritate etnică și religioasă:

comment-savin

Citește și Adrian Coman, care a reclamat la CCR că nu îi este recunoscută căsătoria cu un bărbat efectuată în străinătate, cere guvernului să-și reconsidere poziția în această chestiune

Citește și VIDEO: De ce excluderea cuplurilor de același sex din instituția căsătoriei nu este discriminatorie

Citește și Curtea Constituțională a României publică decizia de constituționalitate a inițiativei cetățenești de protejare a familiei naturale prin Constituție

Citește și La Parlament, a intrat în circuitul legislativ inițiativa cetățenească de declanșare a referendumului pentru definirea căsătoriei în Constituție ca uniune între un bărbat și o femeie

Citește și VIDEO. La Manif Pour Tous: Sute de mii de francezi protestează din nou în stradă împotriva „căsătoriei” pentru homosexuali, a ideologiei gender în școli și a gestației pentru terți

Citește și VIDEO. George Ogăraru susține Coaliția pentru Familie: „Vrem să ne recunoașteți legal într-o singură definiție a căsătoriei: bărbat și femeie”

Citește și Ioana Picoș: „Coaliția pentru familie nu vrea să îngrădească un drept ipotetic, ci să consfințească o realitate. Să reafirmăm adevărul firii fără teamă de a ofensa. Nu există decât un singur tip de familie: familia naturală, leagănul adevăratei diversități”

Citește și VIDEO: Cine sunt și cum gândesc susținătorii Coaliției pentru Familie

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button