familiehomosexualitate

Ioana Picoș: „Coaliția pentru familie nu vrea să îngrădească un drept ipotetic, ci să consfințească o realitate. Să reafirmăm adevărul firii fără teamă de a ofensa. Nu există decât un singur tip de familie: familia naturală, leagănul adevăratei diversități”

ioana

UPDATE: Ioana Picoș va fi în seara zilei de 6 noiembrie 2016 la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, alături de Mihai Gherghiu și Ioan Șolea de la Coaliția pentru Familie, pentru a dezbate subiectul referendumului pentru căsătorie. Luni, 7 noiembrie 2016 este ultima în zi în care Parlamentul mai poate decide în legătură cu această inițiativă cetățenească.

ARTICOL ORIGINAL: Curtea Constituțională a României a dat pe 20 iulie o decizie favorabilă cu privire la inițiativa Coaliției pentru Familie de a modifica legea fundamentală a țării cu scopul de a defini explicit în aceasta căsătoria ca pe uniunea dintr un bărbat și o femeie.

După aflarea acestui rezultat, actrița Ioana Picoș, fondatoarea organizației Feminism proFamilie și purtătoarea de  cuvânt a Marșului pentru Viață România și Republica Moldova, a făcut o declarație emoționantă cu privire la inițiativa cetățenească susținută de peste trei milioane de români.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Redăm integral declarația:

M-am alăturat și eu inițiativei Coaliției pentru Familie și milioanelor de români care au semnat pentru firesc și normalitate. De aceea, salut decizia CCR și mă bucur că Președintele acestei instituții a subliniat un fapt foarte important: nu există un așa-zis „drept la căsătorie”. Aceasta înseamnă că inițiativa noastră nu urmărește să îngrădească un drept ipotetic, ci să consfințească o realitate.

În continuare, aștept cu încredere ca Parlamentul României să lucreze în direcția pe care i-o cere poporul și să facă demersurile necesare în scopul organizării cât mai rapide a referendumului pentru revizuirea Constituției. Astfel, românii vor avea posibilitatea de a decide ei înșiși într-o chestiune crucială care îi privește în mod direct.

Acest referendum nu cere decât consfințirea în Legea Fundamentală a țării a ceea ce Codul Civil, Dicționarul Explicativ al Limbii Române și legea firii deja afirmă, și anume: „Căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie”.

Să reafirmăm și să îmbrățișăm adevărul firii fără teamă că acesta ar putea ofensa pe cineva. Iar adevărul este că nu există decât un singur tip de familie: familia naturală. Doar familia naturală este leagănul adevăratei diversități și piatra unghiulară a civilizației.

Dacă ne interesează cu adevărat viitorul României, să le garantăm copiilor noștri modele sănătoase, complementare de interacțiune socială și dezvoltare identitară: adică să le garantăm dreptul fundamental de a crește alături de un tată și o mamă.

Acesta trebuie să fie gândul nostru de căpătâi: copiii și dragostea sacrificială al căror rezultat sunt ei. Trebuie să ne comportăm într-o manieră obiectivă și responsabilă, gândindu-ne la repercusiunile pe termen lung ale acțiunilor noastre.

Nu putem să ne jucăm, făcând experimente sociale, nu putem să deschidem o cutie a Pandorei bazându-ne pe apelul la sentimentalisme de genul: „Și ei se iubesc”. Deciziile nu se iau sentimental. Dacă le-am lua sentimental, copiii nu și-ar mai face temele, adolescenții s-ar căsători la 14 ani, adulții s-ar căsători în uniuni de câte unul sau mai mulți bărbați cu alte două sau mai multe femei (dacă nu ați aflat încă, se cheamă poliamorie, care – pe același model setimental – își cere acum dreptul la… poligamie); alții s-ar căsători cu delfinii, cu calculatorul, cu un pod sau cu… propria mamă!

Citiți presa internațională și veți putea afla că toate aceste cazuri sunt reale, se întâmplă în așa-zisele țări „civilizate”, al căror exemplu câteva voci ne îndeamnă să-l urmăm, acceptând parteneriatul civil sau „căsătoria” între persoane de același sex.

Suntem la o răscruce. Să stăm cu capul pe umeri ca oameni și ca țară. Avem minte: să cumpănim. Nu doar fiecare pentru sine, ci fiecare pentru toți. Să învățăm să fim din nou o mare familie, regăsindu-ne într-un proiect comun pentru viitor. Pentru familia românească. Avem nevoie de ea. Și ea, de fiecare dintre noi.

Citește și VIDEO: Activiștii pentru „căsătoria” între persoane de același sex, trimiși în corzi de argumentele Ioanei Picoș de la Feminism proFamilie

Citește și Dezbatere despre căsătorie la TVR 1: Ioana Picoș-Făgădaru de la Feminism proFamilie și Florin Buhuceanu de la Accept

Citește și Cu Ioana Picoș-Făgădaru, despre familie, cu sinceritate

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Draga Ioana,

    Multe si alese binecuvintari din America pentru minunatul efort pe care il depui pentru viata, dreptul fiecarui copil nenascut sa se nasca cat si suportul pentru familie, asa cum a fost asezata de Dumnezeu.

    Avem sperante ca in inteaga lume, sa se puna capat avortului care este o crima impotriva umanitatii. Statul Ohio va aproba in citeva zile o noua lege prin care se va interzice avortul din momentul cind fetusul prezinta pulsul cardiac.

    Cu multa admiratie si support,

    Lasalette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button