familiehomosexualitate

VIDEO. La Manif Pour Tous: Sute de mii de francezi protestează din nou în stradă împotriva „căsătoriei” pentru homosexuali, a ideologiei gender în școli și a gestației pentru terți

_manif

UPDATE – 19 octombrie 2016: Corespondentul de la Paris al LifeSiteNews.com, Jeanne Smits, relatează că numărul de participanți dat de organizatori, de aproximativ 200.000, e mult mai plauzibil decât cel al autorităților. Ea spune că a fost martoră la marșul francezilor care, ajunși în locația manifestației, la Porte Dauphine, care era mult prea mică pentru numărul lor, au continuat să curgă timp de două ore, între 15:00 și 17:30, în timp ce manifestanții ajunși devreme mai plecau și le făceau loc celor din spate.

ARTICOL ORIGINAL: Sub o blocadă mediatică aproape totală, duminică, 16 octombrie 2016, a avut loc la Paris o nouă manifestație a mișcării La Manif Pour Tous, care a scos în stradă 200.000 de francezi din toată țara, conform organizatorilor.

Participanții ar fi fost însă numai 24.000, conform estimărilor jandarmeriei franceze, instituție faimoasă pentru neprietenia arătată manifestanților, pe care în 2013, la începuturile mișcării, îi amenda pentru simpla purtare în public a logoului La Manif Pour Tous pe haine (foto jos)!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

phoa9a653e0-a06f-11e2-8daa-36d1da3429db-805x453

Deoarece se apropie alegerile și în Franța, cetățenii nemulțumiți de legiferarea căsătoriei între persoane de același sex au ieșit în stradă ca să pună presiune pe politicieni, reamintindu-le că poporul susține familia naturală și că aceasta se va reflecta în rezultatele alegerilor.

Din 2013 încoace, La Manif Pour Tous, amplă mișcare cetățenească mobilizată prin micile comunități locale și rețelele de socializare online, cere următoarele:

  • Anularea legii căsătoriei între persoane de același sex
  • Retragerea din școlile publice a proiectelor educative bazate pe ideologia gender (care promovează ideea că băieții nu sunt neapărat băieții și nici fetele fete, că sexul nu este un dat anatomic, ci ceva psihologic, fluid, etern schimbător, în funcție de dispoziția mentală a individului)
  • Interzicerea practicii gestației pentru terți, în care așa-zise mame-surogat sunt închiriate pentru a purta în pântece un copil pentru o altă familie sau un cuplu homosexual
  • Punerea bazelor unei politici ambițioase pentru familie naturală și educație
_manif-3
Foto: Laurent Troude / Libération

 

Participanți din întreaga Franță s-au adunat duminică, după ora 13.00, la Porte Dauphine, în vestul Parisului, scandând:

Pântecele femeilor nu este de vânzare

Femeia nu va fi niciodată o uzină de produs bebeluși

Dreptul la un tată și o mamă este primul dintre drepturile omului

Câteva zeci de militanți pro-homosexualitate și de feministe (inclusiv membre ale organizației radicale FEMEN) au încercat o contramanifestație, dar poliția i-a evacuat. Un cuplu homosexual s-a mulțumit cu un îndelungat sărut public ostentativ, relatează ziarul Libération.

VIDEO: La Manif Pour Tous, 16 octombrie 2016, Paris

Mișcarea civică La Manif Pour Tous („Manifestația pentru Toți”) s-a înființat în 2013 ca răspuns la proiectul guvernului socialist francez de a legifera ceea ce acesta a etichetat ca legea „Mariage pour Tous”, în traducere „Căsătoria pentru toți”. Așa-numita lege Taubira, a căsătoriei pentru toți, poartă neoficial numele minstrului de justiție cu vederi politice de extremă stânga și a fost strecurată printr-o mișcare politică abilă a unei minorități politice.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

În 2013, La Manif pour Tous a coagulat o amplă mișcare cetățenească menită să le reamintească politicienilor că Franța este în deficit de democrație și că, oricâte defecte ar putea avea familiile franceze, oamenii nu vor renunța la firescul uniunii dintre bărbat și femeie ca temelie a societății. Mișcarea la Manif pour Tous a scos în stradă un milion de francezi în 2013 și a continuat, dar în număr mai mic în următorul an, când aproximativ 500.000 (70-80.000 conform estimărilor jandarmeriei) au ieșit în stradă (foto sus).

Citește și Un trans-sexual se pronunță pentru familia naturală: Adopția pentru homosexuali sau gestația pentru terți sunt crime împotriva copilului

Citește și Guvernul francez vrea să incrimineze penal site-urile cu elemente pro-viață

Citește și Un activist pro-viață din Franța, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro

Citește și „Fundamentele vieții de familie sunt intangibile” / Revista „Pentru viață” nr. 3, Toamna 2014

Citește și „Chestiunea căsătoriei și cea a filiației țin de realitate, nu de părerea personală”. Interviu exclusiv cu Ludovine de la Rochère, președinte La Manif pour Tous

Citește și Ludovine de la Rochère: Secretele succesului La Manif pour Tous, o mișcare în apărarea familiei

Citește și  A doua manifestație de 1.000.000 de persoane la Paris pentru protejarea căsătoriei între bărbat și femeie

Citește și 2 februarie 2014 – Noua manifestație a organizației La Manif Pour Tous

Citește și Sute de mii de francezi au demonstrat pentru familia naturală

Citește și 45.000 de persoane la Marșul pentru Viață de la Paris – Ludovine de La Rochère: legătura dintre avort și eutanasie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button