familiereproducere asistată

Sute de mii de francezi au demonstrat pentru familia naturală

manif_1

Mișcarea populară La Manif Pour Tous, din Franța, a manifestat duminică, 5 octombrie, pentru a cere renunțarea la legiferarea reproducerii asistate medical și a practicii mamelor-surogat. Mișcarea a estimat numărul celor care au ieșit în stradă la 500.000 de manifestanți la Paris și 80.000 la Bordeaux și în alte orașe ale țării. Estimările Jandarmeriei au fost însă mult mai moderate, avansând cifra de 70.000 de persoane la Paris. Dar membrii mișcprii acuză că nu este pentru prima dată când se estimează mult mai puțini manifestanți de către autorități.

manif_2

Demonstranții au cerut renunțarea la legiferarea reproducerii asistate medical și a practicii mamelor-surogat, pe care ei o califică drept sclavie modernă și transformare a bebelușului în marfă. Ei au avertizat că aceste legi sunt făcute în mod special pentru a le servi cuplurilor homosexuale. Opoziția lor se bazează pe ideea că un copil nu poate deveni obiectul unui contract și nu poate fi privat de dreptul de a trăi în familia sa naturală și de a avea mamă, tată, frați și bunici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

manif 3

La Manif Pour Tous a lansat în accest scop și o carte scrisă de Jean-Pier Delaume-Myard, un homosexual francez care se opune căsătoriei între persoane de același sex și sarcinii purtate pentru terți. În cartea „Homosexuel contre le mariage pour tous”, acesta arată că în stilul de viață homosexual căsătoria nu joacă un rol important, iar majoritatea cuplurilor homosexuale nu își doresc copii. Cartea mai cuprinde mărturii despre dezvoltarea copilului aduse de experți și poziția liderilor celor mai importante comunități religioase din Franța cu privire la acastă chestiune. Este prefațată de homosexuali americani care se opun căsătoriei între persoane de același sex și dezvăluie eșecurile înregistrate în SUA ale metodelor și politicilor de reproducere asistată medical și de sarcină pentru terți (practica mamelor-surogat).

Citește și „Chestiunea căsătoriei și cea a filiației țin de realitate, nu de părerea personală”. Interviu exclusiv cu Ludovine de la Rochère, președinte La Manif pour Tous

Mișcarea La Manif Pour Tous este apolitică și se finanțează din donații. Cele online pornesc de la suma de 7 euro. Anul trecut, mișcarea a scos în mod repetat în stradă milioane de francezi pentru a cere renunțarea la legiferarea căsătoriilor între persoane de același sex și a dreptului la adopție pentru acestea – o revendicare pe care politicienii francezi nu au respectat-o până la urmă, legea reușind să obțină aprobarea în forul legislativ. În acest moment, în Franța, cuplurile homosexuale au dreptul de a adopta copii, dar nu au dreptul la reproducere asistată medical.

Sursa & foto: La Manif Pour Tous


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button