avortlibertate de conștiință

Un activist pro-viață din Franța, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro

chaussonsprocesdor

Paris, Franța, 17 septembrie 2013 (LifeSiteNews.com) – Un activist pro-viațăveteran, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro pentru vizitarea în două rânduri a unei clinici de avort din Paris, unde s-a întâlnit cu personalul și a încercat să consilieze femeile în privința avortului. Această condamnare este unul dintre primele cazuri invocate în baza unei legi franceze care interzice „presiunea morală și psihologică” folosită în scopul împiedicării avortului.

Amendă substanțială este cu 2000 euro mai mare decât cea cerută de Parchet. Din 2001, atunci când infracțiunii de „obstrucționare a avortului” i-a fost dată în lege o definiție mai largă, amendă maximă pentru violarea ei a fost ridicată la 30.000 euro și 2 ani de închisoare.

Xavier Dor, medic pediatru pensionar, aproape orb, este obligat, de asemenea, să plătească 2.000 euro despăgubiri pentru „prejudicii morale” aduse unei femei pe care a întâlnit-o pe scările sediului French Family Planning Movement’s (MFPF), de unde doar ce fusese scos de un grup de angajați și voluntari prezenți la o întâlnire. El i-a arătat o pereche de botoșei tricotați și i-a oferit un medalion cu Fecioara Maria spunându-i: „Mă voi ruga pentru tine, medalionul a fost sfințit.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cum femeia era catolică, secția penală 31 a Tribunalului Paris a decis că rugăciunea ar fi „perturbat-o” și a acceptat reclamația avocatului ei ce a susținut că arătarea acelor botoșei a constituiut un act „nemaiauzit de violență”.

Mai multe organizații, incluzând mișcări locale și naționale Fammily Planning, au primit amenzi simbolice de un euro drept plată pentru despăgubiri și 400 euro cheltuieli de judecată.

Sentința nu invocă doar conversația pe care doctorul a avut-o cu acea femeie în afara centrului Family Planning, dar și intrarea sa în birourile lor, deși acestea sunt deschise publicului.

Prima sa vizită a decurs pașnic: Xavier Dor a fost însoțit de o altă persoană și a putut să se întâlnească cu directorul, căruia i-a vorbit despre realitățile avortului. A doua zi, pe 26 iunie 2012, el a revenit singur și a fost insultat și dat afară forțat de grupul ce avea acolo o întâlnire.

Textul hotărârii va fi disponibil public doar în 2 luni, dar condamnarea se pare că a menținut acuzațiile celor de la MFPF ce susțineau că doctorul Dor „împiedică” femeile să obțină din centru informațiile și documentele necesare în vederea avortului și prin aceasta el „a intimidat” angajații centrului.

Pe de altă parte, Dr. Dor a fost achitat de acuzațiile legate de participarea sa la o demonstrație legală care a avut loc în fața spitalului Saint Vincent de Paul, unde a afișat imagini cu bebeluși avortați.

Valoarea mare a amenzii este un alt semn că guvernul și autoritățile publice intenționează să-și intensifice suportul pe care îl oferă avorturilor. Într-un moment de criză economică și lipsă acută a fondurilor publice, guvernul socialist al lui Francois Hollande a anunțat recent că va oferi rambursarea integrală a costurilor de avort – o decizie care a fost pusă în practică în Duminica Paștelui din acest an.

De asemenea, un raport recent comandat de Najat Vallaud-Belkacem, ministrul pentru Drepturile femeii, a recomandat crearea urgentă a unui site web cu informații despre avort și a sugerat căutarea de modalități pentru scoaterea în afara legii sau cel puțin de a pune presiune pe site-urile de consiliere a avorturilor și a liniilor de asistență care nu oferă informații clare despre unde și cum se poate obține această procedură. Se propune extinderea domeniului de aplicare a legii împotriva „obstrucționării avortului” pentru a permite urmărirea penală a unor astefel de site-uri și linii de asistentă.

După audierea de luni, Dr. Dor s-a adresat presei, spunând că „pilula avortivă RU-846 omoară zilnic în Franța peste 300 de bebeluși. E mai mult decât o fac gazele letale utilizate în Siria. Dar nimeni nu vorbește despre o intervenție militară pentru a opri asta.”

Oficial, cam 220.000 de avorturi legale au loc în Franța în fiecare an și numărul lor e în creștere, în timp ce, „acoperirea” contraceptivă este una din cele mai crescute din lume.


Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button