libertate de conștiință

VIDEO. Penalizăm opiniile pro-viață? Eurodeputatul Steven Woolfe (UK) despre Convenția de la Istanbul ratificată de Parlamentul UE: O legiferare a delictului de opinie. Mâine ce opinie va fi interzisă?

 

Raportul recent al Parlamentului UE redactat cu ocazia aderării UE la Convenția de la Istanbul conține o formulare extrem de îngrijorătoare potrivit căreia „refuzarea avortului sigur și legal” este o formă de violență îndreptată împotriva femeii.

Aceasta l-a făcut pe eurodeputatul Steven Woolfe din Marea Britanie să se ridice în picioare în timpul discuțiilor și să solicite echipei juridice din spatele raportului să revadă textul, căci există îngrijorarea că această secțiune a raportului

ar putea să aibă consecințele unei infracțiuni pentru oricine crede în reducerea avortului

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

și ar putea stabili că

milioane de oameni din Uniunea Europeană, ca urmare a acestui fapt, să poată fi considerați imediat criminali, în baza acestui vot.

Dl Woolfe a adus chestiunea pe Facebook, exprimandu-si în continuare șocul si postând un videoclip cu următorul mesaj:

Imaginați-vă o lume în care a te opune avortului, din orice motiv, nu e doar o chestiune de opinie pe care alții o pot detesta sau aplauda, ​​ci constituie o infracțiune penală. Imaginați-vă că pur și simplu, exprimându-vă acest sentiment, ați deveni pe loc un criminal, vinovat de săvârșirea violenței împotriva femeilor și fetelor… Acum, indiferent din ce punct de vedere v-ați referit la avort, imaginați-vă ce precedent creează acest lucru pentru alte idei, care nu sunt pe placul celor de la putere. În curând, nu va mai trebui [doar] să vă imaginați această lume, pentru că exact asta este ceea ce Uniunea Europeană încearcă să facă…

În continuare, Woolfe încheie, exprimându-și îngrijorarea că UE a ajuns într-un punct periculos, care trebuie să fie ferm contestat și că este recunoscător că Marea Britanie pleacă din UE.

Convenția de la Istanbul este un document care își propune să combată violența împotriva femeilor și să încurajeze egalitatea dintre femei și bărbați. În realitate, limbajul și prevederile acestuia avansează teoria genului și sunt considerate foarte periculoase de experții legali pro-viață și pro-familie.

VIDEO

Citește mai multe informații despre Convenția de la Istanbul


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button