libertate de conștiință

Educatoare creștină concediată pentru că a refuzat să le citească copiilor povești cu gay

de Colin Kerr,  LifeSiteNews.com

O educatoare creștină din Londra, Sarah Mbuyi, a fost concediată de la grădinița Newpark Childcare în urma unei plângeri făcute de o colegă de orientare sexuală lesbiană.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceasta a pretins că a fost hărțuită de Sarah. Chemată la o ședință disciplinară, Sarah Mbuy a fost întrebată ce părere ar avea dacă i s-ar cere să le citească copiilor povești cu părinți de același sex. Aceasta a răspuns că nu ar putea face așa ceva.

Sarah Mbuyi nu și-a ascuns credința, despre care a avut câteva conversații cu colega ei lesbiană, pe care chiar a vizitat-o la spital, când aceasta a avut un accident, și i-a făcut cadou o Biblie. Sarah spune că ea nu și-a exprimat opinia despre învățăturile despre homosexualitate care există în Biblie decât după ce colega a întrebat-o aceasta în mod expres.

„Dacă ți-aș spune că Dumnezeu este Ok cu așa ceva te-aș minți, dar El te iubește și te așteaptă să vii la el așa cum ești”, i-a răspuns aceasta. Sarah povestește că imediat colega s-a dus să o reclame la superiori. „Mi se oare că se hotărâseră deja să mă concedieze înainte să mai audă și versiunea mea despre cele întâmplate”, a declarat Sarah, care a dat în judecată grădinița pe temeiul că a concediat-o din cauza convingerilor sale religioase.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button